Pilne! Bardzo proszę o pomoc jak postąpić???

• Autor wątku Autor wątku kacha7822
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacha7822

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, już kiedyś pytałam w tej sprawie na forum, ale chciałam jeszcze raz zapytać w innej sprawie, sprawa przedstawia się tak: w poprzednim związku małżeńskim prowadziłam firmę i wzięłam za namową eks męża samochód na tą firmę, eks mąż był współwłaścicielem samochodu lecz nie kredytu gdyż nie mógł wziąść na siebie, później roziwedliśmy się auto zostało sprzedane i zostało ok 10000 tyś do zapłaty, firma też została zamknięta, były mąż miał dług spłacać ale sprawe delikatnie mówiąc "olał" ja wyszłam po raz drugi za mąż przyszło mi wezwanie do zapłaty sprawę przejął inny bank kwota to z odsetkami 18000 tyś zł, wysłałam do nich pismo o rozłożenie spłaty na raty, oni się zgodzili i teraz przysłali mi ugodę gdzie ma podpisać mój obecny mąż i ja ( mąż ugody nie podpisze) poza tym mam podpisać oświaczenie o dobrowolnym poddaniu się egzekucji. Mam w związku z tym pytania, czy muszę podpisywać to oświadczenie dołączone do ugody? I czy mój eks mąż również odpowiada za tamten dług gdyż byliśmy w chwili zawarcia umowy o kredyt małżeństwem? Jeszcze dodam że jestem osoba bezrobotną, bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Powrót