PILNE preco, blokada na koncie przez komornika

• Autor wątku Autor wątku monalisa1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

monalisa1

Użytkownik
Odpowiedzi
69
o naszych "przygodach" z presco pisałam tu
17 sierpnia listonosz zaawizował pismo z sądu, pismo zostało odebrane w dniu dzisiejszym.

Również w dniu dzisiejszym zablokowano nam kwotę na koncie w wysokości ponad 4500 tys zł.

List odebrany dziś zawiea 3 pisma
Pismo 1 i 2 wysłane na adres korespondencyjny podany najprawdpopodobniej przy zawieraniu umowy z link4 w 2005 roku - było to mieszkanie wynajmowane do 2007 roku.
Dziwne, że pisma od presco szły na właściwy adres (meldunku)
Pismo 3 o "doręczeniu korespondencji" wyslane na właściwy adres

1. Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji - czyli pierwotne pismo na które czekałam, żeby podnieść przedawnienie (umowa OC z 2005 roku przedłużona przez link4 skradzionego samochodu, wierzytelność sprzedana presco)

2. Pismo z 6 czerwca
"zajęcie wierzytelności"
i tu informacja o "należnościach głównych", kwocie procesy, opłacie egzekucyjnej

Pismo z dnia 3 sierpnia
"doręczenie korespondencji"
w związku z ustaleniem Pana aktualnego adresu komornik przesyła w załączniku odpisy o wszczęciu egzekucji zajęcia wierzytelności z dnia 08.06 oraz zajęciu rachunku bankowego z dnia 03.08

W związku z tym
co mam zrobić*najpierw?
mam już*blokadę na koncie, a wcześniej nie otrzymałam ŻADNEGO pisma sądowego (wysyłane były na adres korespondencyjny - wynajmowane mieszkanie)

czy mam złożyć pismo o wznowienie procesu?
co z kosztami procesu ujętymi na piśmie 630 + 620 opłata egzekucyjna?
kiedy mam się*odwołać?

Pismo odebrane dziś*- jak liczyć czas na odwołanie? 7/14 dni od momentu otrzymania ostatecznego pisma "doręczenie korespondencji"

Pilnie proszę*o pomoc

Wolne od zajęcia na rachunku są środki do wysokości trzykrotnego przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia - prawo bankowe art.54.1.
Powinnaś złożyć "wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu do nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym" i "sprzeciw do nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym". Jak to zrobić dowiesz się w tym wątku:http://forumprawne.org/windykacja/1...resco-investments-s-r-l-czy-przedawniony.html począwszy od # 98
Co do terminu przyjęło się, że siedem dni.

Dziękuję za odpowiedż, od kilku godzin przeczesuję ten wątek i "słynne 3 pisma".

Wiele osób prosiło o ich przesłanie na priv - jeżeli są*tu takie osoby, które dysponują wysłanymi przez siebie pismami - byłabym bardzo wdzięczna za wzory pism (wysłalam już 2 privy - ale liczę*się*z tym, że ktoś kogo ta sprawa już na szczęscie nie dotyczy, to nie odwiedza często forum).

Ewo - czy w związku z prawem bankowym i art 54.1 wh statystyk gusu przeciętne wynagrodzenie przedsiębiorstw wynosi 3687,35 zł - zajęte konto to konto prywatne, nie ma umowy o pracę, tylko od 2006 r prowadzę*nieprzerwanie działalność gospodarczą.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót