Pilne proszę o pomoc w sprawie stażu

• Autor wątku Autor wątku stażysta91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stażysta91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam forumowiczów mam następujący problem trochę skomplikowany mianowicie , podjąłem staż w firmie x" wszystko było pięknie, pracowałem zadowolony z przyjemnej pracy dobrej komunikacji z szefem aż do czasu gdy odczułem znacząco jego przegięcie w kwestii mojej dobroci i braku znajomości prawa zaczął wysyłać mnie na prace z firmie swojego brata rodzonego który zajmował się podobną branżą tylko bardziej fizycznym sposobem jej wykonywania lecz ja mam problemy z kręgosłupem dość poważny uświadomiłem go przed podjęciem stażu po czym praca okazała się zbyt wysiłkowa i pierwsze zwolnienia od lekarza się posypały z czego on był nie zadowolony i zaczął się ten czas gorszy aż po dziś dzień trwa zdarzyło mi się nie przyjść dwa razy do pracy bez uzasadnienia , po czym on wyskoczył z rezygnacją co w wyniku skończyło by się zwrotem pieniążków za to że to z jego strony wypłynął wniosek , gdy ja pracowałem z normalnym pracownikiem który ma 11zł za h w innej firmie niż na umowie , bez dodatkowej zapłaty i obecnie nie wiem w jakim kierunku mogę to rozwiązać bez większych problemów dla mnie czy dla niego . Czy ta opinia którą on wystawia po zakończeniu może zaważyć na mojej przyszłej rozmowie z nowym pracodawcą ? Z góry dziękuje za udzielenie odpowiedzi i pomysłów , pozdrawiam :)

Czy Twój pracodawca zobowiązał się przed PUP do zatrudnienia Cię po zakończeniu stażu?

Powrót