PILNE!!! Proszę o pomoc w ważnej sprawie!!!!!

• Autor wątku Autor wątku kazko69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kazko69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Proszę o pomoc moja mama znalazła portfel nie zaglądając do środka wyżuciła go. Zdarzenie to sfilmował osobnik który zgubił portfel ale tylko do momentu jak portfel zostaje podnoszony. Teraz ci ludzie oskarżają moją mamę o kradzierz.(Czy podniesienie z ziemi portfela jest przestępstwem) Proszę o pilny kontakt!!!!!!!!!

[cytat="kazko69"]Proszę o pomoc moja mama znalazła portfel nie zaglądając do środka wyżuciła go. [/cytat]
1.) skoro nie miała nawet tam zamiaru zajrzeć po co wogóle go podnosiła...?:)

2.) jak to się stanęło ,że ktoś gubi portfel i później fotografuje(filmuje) jego znalazcę..? inscenizowane zagubienie...?

Czyżby nowa "zabawka" nudzących się małolatów?
Połączona z szantażykiem?
Moja rada - położyć na stołku i ....dwadzieścia pasów poniżej krzyża. :)

[cytat:8o8n2h9t]
Proszę o pomoc moja mama znalazła portfel nie zaglądając do środka wyżuciła go. Zdarzenie to sfilmował osobnik który zgubił portfel ale tylko do momentu jak portfel zostaje podnoszony. Teraz ci ludzie oskarżają moją mamę o kradzierz.(Czy podniesienie z ziemi portfela jest przestępstwem) Proszę o pilny kontakt!!!!!!!!!
[/cytat:8o8n2h9t]
Nowy sposób na szantaż czy osoba która zgubiła portfel nagrywa zdarzenie kto podniesie portfel. Kiedyś podrzucano portfel na żyłce na drodze zatrzymywał się ktoś a portfel znikał była zabawa dziecinna.
Teraz sznurek zastąpiono nagrywaniem i próbą szantażu zgłosić na policje ??????

Podniesienie cudzego znalezionego portfela nie jest jeszcze przestępstwem ale podniesienie go i wyrzucenie do śmieci może już wypełniać znamiona przywłaszczenia rzeczy znalezionej.

[cytat="kadi"]Podniesienie cudzego znalezionego portfela nie jest jeszcze przestępstwem ale podniesienie go i wyrzucenie do śmieci może już wypełniać znamiona przywłaszczenia rzeczy znalezionej.[/cytat] :?: a w jaki sposob?

Moim zdaniem wyrzucenie rzeczy do śmieci to - co do zasady - rozporządzenie nią jak właściciel. Moze więc to być znamię przywłaszczenia. Oczywiście zawsze należy to oceniać na gruncie konkretnych okoliczności.

Powrót