Pilne!!!!

• Autor wątku Autor wątku MaszkaroooTy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaszkaroooTy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mam taki problem...mam 1 stopien niepelnosprawnosci przyznany od 2008 do 2011 roku,w tym roku w kwietniu skonczylam 18 lat,wiec założyłam sobie konto w banku i poszłam do mopsu by zasilek pielegnacyjny 153zł wpływał mi na konto,bo nie zawsze dogaduje sie z mamą...wniosek byl złożony 1 czerwca jak kazali z prośba o zmianę konta....niestety 30 czerwca nie zobaczylam moich pieniążków!!Moja mama również bo byłyśmy w banku i wpływu nie bylo...bylam tam juz 3 razy,minely 2 i pół tygodnia,a te "kolesiówy"co tam siedzą ciagle mnie odsyłaja że mam czekać,bo to zostanie wyrównane...co przychodze moja teczka jest głęboko w szafie a one piją kawe i żrą ciastka...i ciągle odsyłają...cierpliwość mi się konczy,wiec proszę o odpowiedz czy napewno wyrównaja??Teraz mi coś wspomniała łaskawie,że nie ma jakiejś decyzji...spytałam sie jakiej a ona nie odpowiedziała..;/ i nie wiem czy czegos nie zlozylam...ale przeciez to tylko numer konta...nie wiem czemu tak sie dzieje...Boję się że nie odzyskam pieniedzy za ten jeden miesiac..:(
Dziekuje za odpowiedz i Pozdrawiam...Magdalena

Proponuję przygotować sobie pismo (wraz kopią) i udać się z pismem do MOPSu. Pismo zostawić, a na kopii uzyskać potwierdzenie złożenia (wraz z datą).
Treść pisma powinna zawierać opisanie powyższej sytuacji wraz z przytoczeniem dat i zdarzeń oraz udzielanych przez pracowników MOPSu odpowiedzi oraz wezwanie do niezwłocznego wypłacenia należnego świadczenia, a także do wyjaśnienia z jakiego powodu do dnia dzisiejszego nie otrzymała Pani tegoż świadczenia.
Gdyby pracownicy MOPSu nie chcieli od Pani przyjąć pisma lub też nie chcieli poświadczyć na kopii faktu jego otrzymania (z datą) to proszę to pismo wysłać listem poleconym za zwrotnym poświadczeniem odbioru.
Kontaktuje się Pani z Ośrodkiem dość często, więc jeśli zaistniały jakieś przeszkody w wypłacie świadczenia to Ośrodek miał możliwość poinformowania Pani o nich tak, aby mogła Pani jak najszybciej te przeszkody usunąć.
Nie ma takiej możliwości, aby za ten miesiąc straciła Pani pieniądze, jeśli świadczenie nadal się Pani należy.

Powrót