Pilnie potrzebuję pomocy.

• Autor wątku Autor wątku Zielony1910
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zielony1910

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, potrzebuję od was pomocy. Otóż, syn kupił konto do gry za całkiem niezłą sumkę tylko jest jeden problem, ponieważ to konto kupił nie przez allegro tylko porostu normalny przelew i myśleliśmy, że go nie oszuka ( nawet dzwoniłem do niego itp.) I mam do was pytanie. czy jest możliwość ukarania tej osoby? (mam kwitek wpłaty na jego konto bankowe a także imię i nazwisko)

Myślałam , że tylko ja mam problemy ze zrozumieniem tatusia , ale widzę nie :o :what: :roll:
Mam przede wszystkim problem ze skojarzeniem co to to konto do gry mam 3 synów , ale za diabła nie wiem :what:

Ostatnia edycja:
To może tak. Syn kupił konto do gry i został oszukany. Czy tamta osoba poniesie konsekwencje jeśli zgłoszę sprawę na policję? (Mam dowód wpłaty)

To może tak czy syn jest pełnoletni??????? hmmm mój najstarszy syn ma dostęp do internetu , ale nie do allegro , a już na pewno nie do konta :o
Pomijając już te kwestie to jeżeli masz dowód wpłaty (przelew ) możesz zgłosić fakt na policję.
Przy okazji zainteresuj się na przyszłość co syn robi przy komputerze , bo kiedyś sprzeda dom i co wtedy ??? :-?

A policja go zamknie w ciemnym więzieniu na 10 lat :D

Tatusia za niedopilnowanie syna :D :lol:, albo syna :-?

Konto do gry czyli najpewniej do jakiejś gry sieciowej np. World of Warcraft czy Second Life. Takie konto umożliwia dostęp do serwerów sieciowych firmy, która jest organizatorem gry. Problem jednak w tym, że taki handel kontami jest z reguły zabroniony przez samego organizatora gry. Jedyną konsekwencją takiego handlu może być zablokowanie konta, jeżeli organizator gry się o tym dowie.

Tak czy inaczej warto to zgłosić na policję.

Może chodzi o kupno postaci w grze (postać związana jest z kontem)?
Kupno i sprzedaż takiej postaci jest w pełni legalna i podlega takiej samej ochronie prawnej, jak każda inna transakcja zakupu.
Więc oszustwo jest tak samo karalne w tym przypadku, jak w przypadku zakupu np. samochodu na Allegro.

Drogi Emiro,
nie bądz całkiem pewny, że syn nie ma konta - lepiej skontrolować od czasu do czasu, co syn robi przy kompie (w historii).
Biznes odbywa się w ten sposób, że założenie konta w grze jest całkiem darmowe i otrzymuje się coś, co można nazwać podstawową postacią. grając tą postacią (przeważnie są to walki i zabijanie) zdobywa się punkty, a za nie kupuje się w grze umiejętności i ulepszenia dla postaci. Kiedy już ma się postać o wysokim poziomie umiejętności, można ją sprzedać innemu użytkownikowi gry (w Second Life nawet za parę tysięcy dolców).
Sorry za długie przynudzanie, ale widzę, że prawnicy nie są na bieżąco z młodzieżowymi rozrywkami i może komuś przyda się ta wiedza.:)

jacek.sz napisał:
Drogi Emiro,
nie bądz całkiem pewny, że syn nie ma konta - lepiej skontrolować od czasu do czasu, co syn robi przy kompie (w historii).
Po pierwsze to Droga Emiro :what: chociaż nie wiem skąd ta poufałość. Mniejsza z tym.
Po drugie proszę nie uczyć ojca dzieci robić. Mój partner i dwóch braci siedzą w branży komputerowej więc spokojna głowa :ok:
Po trzecie nabijasz posty pisząc w starych jak świat tematach :)

Generalnie pomysł kupowania postaci czy też konta jest dla mnie śmieszny! Każdy kiedyś w coś grał (ja również w Diablo2 na BattleNet), ale trzeba być nieźle uzależnionym, żeby wydać na grę cokolwiek wiecej niż tylko opłatę za płytę instalacyjną plus ew. dodatki.
Myślę, że mając dowód wpłaty i nazwisko odbiorcy możesz zgłosić sprawę na policję. Zapewne niejednego w ten sposób cwaniaczek oszukał. Trzeba proceder ukrócić, gówniarz się pewnie nieźle obłowił (porównując ceny za postaci czy wyposarzenie postaci w D2, to za jedną rzecz można zgarnąć nawet kilkadziesiąt złotych) :/

Mam w d... nabijanie postów (cokolwiek by to znaczyło). W moim wieku nie mam zamiaru robić kariery na forum i wychodzić poza "użytkownika" - naprawdę mam lepsze pola dla kariery.
Po prostu siedzę od dwóch dni chory w domu i nudzę się, a odpisując mam zajęcie a w dodatku komus moge w czymś pomóc

Sprawdzać historię, aby wiedzieć co dzieci robią?:D Dzieci jak nie chcą aby rodzice je sprawdzili po prostu czyszczą historię ;)

Można zablokować usuwanie historii, póki dzieciaki nie złapią hasła do specjalnie po to stworzonego konta administratora będzie to skuteczne

eewwaa1111 napisał:
Sprawdzać historię, aby wiedzieć co dzieci robią?:D Dzieci jak nie chcą aby rodzice je sprawdzili po prostu czyszczą historię ;)

Dla chcącego nic trudnego , aby przywrócić :) I zobaczyć gdzie dziecko surfowało po sieci ;)

Jacek Sz należą Ci się przeprosiny z mojej strony. Przepraszam nie było to miłe co napisałam.

Powrót