Pilnie potzrebuję pomocy!!!!

• Autor wątku Autor wątku Czarunka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czarunka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Nie wiem czy dobrze trafiłam ale chciałam się poradzić kogoś.
Apropo: wystawiłam telefon komórkowy na Aukcję internetową za 1,650 zł. i teraz dostałam kilka mailów z zapytaniami o przedmiot. W treściach tych wiadomości ludzie proponowali mi 550 Euro bądź Funtów + 50 na przesyłkę.
Problem jest w tym że te maile pisały osoby które rzekomo mieszkają w Stanach Zjednoczonych, a paczkę miałabym wysłać do Nigerii u jednego do kuzyna u innego klienta.Chcą zapłacić za przedmiot poprzez PayPal i właśnie nie wiem co robić, czy poddać się jednej z tych propozycji? czy jednak zaprzestać na podziękowaniu. Jedni pisali z maili kończących się na @gmail.com inni na @hotmail.com. Pomóżcie mi podjąć tą decyzję.
Ja się boję i nie jestem pewna ponieważ boję się że to są jacyś Hakerzy bądź jacyś Hakmęciarze i żeby mi nie ograbili moich danych komputerowych, bądź kont internetowych. Nie wiem czy ufać czy nie. Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedź.

Tzw. "nigeryjski przekręt". Oszuści, nic nie wysyłaj.

Zazwyczaj wygląda to tak, że Ty czekasz na przelew, "on" napisze że już kasa wpłacona, wkrótce przyjdzie Ci na meila wiadomość - że przelew został zablokowany, musisz wysłać paczkę i dopiero kasa dojdzie. Paczkę wyślesz, kasa nie dojdzie...

Możesz spróbować się tak umówić z gościem dla jaj i sama zobaczysz.

Ostatnia edycja:
To próby naciągania. Tak zwany nigerysjki przekręt lub szwindel. Zignoruj je, bo kilka osób już dało się naciąć.

DZIĘKUJĘ ŚLICZNIE!!!!!
teraz już wiem że nie dawać się na żadne takie bzdury.
Jeszcze raz Dziękuję i pozdrawiam.

Zgłoś to koniecznie moderatorom Allegro.

To jest oszustwo. Do mnie też pisali za granicy i jak pisali to chcieli mnie oszukać ale w ostatniej chwili się zorientowałem że to oszustwo.

Powrót