Piramida, oszustwo.

• Autor wątku Autor wątku KiMo123321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KiMo123321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Wymyśliłem projekt na pewnym forum polskim o zarabianiu. Projekt opierał się o wpłaty kryptowaluty BitCoin. Każdy kto wpłacił otrzymywał 130% po 10dniach na swój adres BitCoin.

Potem zapomniałem o projekcie, nie chciałem do niego zaglądać, wysylałem inwestycje jako 130%. Lecz jako niezajmowałem się inwestycjami i nie zaglądałem do projektu to nie miałem BTC na wypłatę. Wypłaciłem z dostępnych na portfelu wysłałem i zabrakło mi na oddanie 100% innym osobą.

Projekt nieopierał się o żadną piramidę finansową. Kasę inwestowałem w Opcję binarne z własnych środków. Wszystko szło porządnie, równo lecz niestety zaniedbałem projekt i stało się jak stało się.

I mam do was kilka pytań:
1. Dwóch inwestorów zgłosiło mnie na Policję. Jeden inwestował drugi nie. Ten co inwestował pisałem mu iż oddam mu dziś bitcoiny lecz ten nie chce o tym swyszeć i po wysłaniu nie chce wycofać zgłoszenia z Policji. Chce mnie on z sprawy sądowej zedrzeć ponad 500zł - czy jest to możliwe?

2. Ile jest czasu na wycofanie zgłoszenia na policję? Bo jeden pisał 72h, drugi 24h.

3. Czy jeśli spłacę dziś, oddam wszystkim zaległe 100% to czy jest możliwość "anulowania" sprawy? Dodam iż jedna z osób w zgłoszeniu dodała także że prowadziłem piramidę. Czy jest możliwe aby on wycofał to z Policji? Rozmawiam z nim cały czas ale nieodpisuje / nieodbiera.

4. Czy można tą sprawę załatwić bez sprawy w sądzie, tylko na Policji?

5. Czy jest możliwość wycofania zgłoszenia z Policji po 24h jeśli oddam BitCoiny?

6. Czy jeśli dojdzie do sprawy, ja oddam już BitCoiny to czy będe miał w papierach karanego?

7. Do ilu godzin Policja rozpatruje zgłoszenie? Czy jest szansa na wycofanie po 48h zgłoszenia? Dziś o 11 mineło 24h..

Jeśli nie ten temat to przepraszam. Dodam że oddam im wszystko dziś. Nie mam 18 lat.

Mam 16 Lat. Nie była to piramida finansowa. Ile jest czasu do wycofania pozwu?

Juz za pozno bo oszustwo scigane jest z urzedu i nic nie da rady wycofac.
Najwyzej kara bedzie mniejsza jak szybko oddasz pieniadze.

Z jednym gościem się już dogadałem, wycofa zgloszenie dali mu 72h na wycofanie.

Oszustwo jest ściągane z urzedu

Możecie mi napisać jak to będzie wyglądało?

Oddam im dziś do 23 max. całą należność. Jutro będą oddawał obiecane %. Jak będzie to wyglądało? Jak z urzędu? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, czy jeśli oddałem BTC wszystkim, całą należność i mam na to dowody to czy będę miał w papierach karanego? Czy będzie rozprawa w sądzie? Czy wszystko na Policji będzie można wyjaśnić że wypłacone itd?

Powrót