Pisma nękające z GetBack SA

• Autor wątku Autor wątku ewelina99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewelina99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
W sprawie, którą prowadzi GetBack został wydany prawomocny wyrok sądu w 2012r., w którym został uchylony nakaz zapłaty i oddalone powództwo w całości. Jednak firma nadal nęka pismami o zapłatę. Sprawa dotyczyła kredytu z 2004r.
Co zrobić aby ta firma dała spokój?

Powództwo oddalone w całości , z jakiego powodu ?

Cytuję wyrok Sądu

Bez powodu Sąd oddalił powództwo w całości ? to ciekawe jest , wklej ten wyrok jak możesz.

Jak bez powodu. Sprawa się toczyła, mieliśmy argumenty. Wygraliśmy. W wyroku jest to o czym piszę Oraz sąd nakazał bankowi zwrócić nam koszty procesu.
Oczekuję odpowiedzi, a nie pytań

jeżeli oczekujesz odpowiedzi, to wrzuć ten wyrok sądu (zamarz dane wrażliwe), bo nikt nie odpowie na twoje pytanie.

a niby dlaczego nikt nie odpowie. Podaję prawdziwe fakty, cytuję ów wyrok.

ewelina99 napisał:
Jak bez powodu. Sprawa się toczyła, mieliśmy argumenty. Wygraliśmy. W wyroku jest to o czym piszę Oraz sąd nakazał bankowi zwrócić nam koszty procesu.

Właśnie o te argumenty chodzi.
Jeśli np. roszczenie przedawnione , to nie można dochodzić roszczenia przed Sądem , ale dług nie znika , więc FW mogą nadal domagać się zwrotu zaległości, wysyłając listy , czy dzwoniąc i przypominając o tym fakcie.
Druga sprawa to bank sprzedając dług FW nie koniecznie musiał ujawnić wyrok z przegranej sprawy Sądowej , więc owa firma domaga się swojego .
Warto mieć taki wyrok w posiadaniu , i gdy będzie trzeba , ujawnić.

sąd oddalił pozew, jaki art. kc zastosował?

ewelina99 napisał:
a niby dlaczego nikt nie odpowie
Ktoś odpowie, jednak nie na tym forum. Musisz poszukać jakiegoś wróżbiarskiego :)
Dla Twojej informacji, nie cytujesz wyroku tylko jego bardzo znikomą część która praktycznie wiele nie mówi.

Mam taki wyrok sądu. Dla mnie nie jest to smieszne.
Nie mam uzasadnienia wyroku na piśmie

Może inaczej, dlaczego Sąd oddalił powództwo w całości ?

ewelina99 napisał:
*

ewelina99 napisał:
a niby dlaczego nikt nie odpowie.

Jeśli oczekujesz pomocy i odpowiedzi na pytania to może trochę grzeczniej ?? Ludzie poświęcają swój czas nie po to byś mogła sobie na nich pokrzyczeć. W domu się wyżyj.

Przepraszam, ale z całym szacunkiem. Mam dwa wyroki o treści: po rozpoznaniu sprawy w dniu.... sąd postanowił: powództwo oddalić w całości. Koniec. Bez uzasadnienia. Stąd też dziewczyna może nie wiedzieć. Edit: nie namalowałem sobie tego... ściągnąłem z portalu informacyjnego

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Dzięki wszystkim za chęć pomocy, ale niczego się nie dowiedziałam. Po co wam te powody skoro dokładnie nie potrafię podać, nie pamiętam dokładnie.
W wyroku ich nie ma.
Do Świerzynki - takie uwagi zwracaj swoim dzieciom!

ewelina99 napisał:
Dzięki wszystkim za chęć pomocy, ale niczego się nie dowiedziałam.

Gdy wybierzesz się do prawnika (radcy prawnego) nie podasz mu istotnych informacji , zapłacisz 150-200zł. i dowiesz się tego samego.
Wracając do pytania , tak mogą wysyłać do ciebie listy.

damian xxx napisał:
Bez powodu Sąd oddalił powództwo w całości ? to ciekawe jest , wklej ten wyrok jak możesz.
Jakie to ma znaczenie, na jakiej podstawie sąd oddalił powództwo? Oddalone to oddalone i koniec tematu. W samej sentencji wyroku nie masz napisanego powodu oddalenia.
damian xxx napisał:
Właśnie o te argumenty chodzi.
Jeśli np. roszczenie przedawnione , to nie można dochodzić roszczenia przed Sądem , ale dług nie znika , więc FW mogą nadal domagać się zwrotu zaległości, wysyłając listy , czy dzwoniąc i przypominając o tym fakcie.
Damian, nie pisz takich rzeczy. Roszczenia przedawnionego można dochodzić przed sądem. Istnieje jakiś zakaz skierowania pozwu? Nie, nie ma czegoś takiego. To w interesie pozwanego jest podniesienie zarzutu przedawnienia. Jeśli tego nie uczyni, to ten aspekt nie jest rozpatrywany.
Najistotniejsze: dług przedawniony można wpisać do KRD, o ile sąd nie oddalił powództwa. Jeśli powództwo zostało oddalone, to wówczas wszelki ślad winien zniknąć.
ewelina99 napisał:
Co zrobić aby ta firma dała spokój?
Niewiele możesz. Uparci są i jak widać wkroczyli na podobną drogę jak Ultimo. Jeśli zaczną się częste telefony to musisz zgłosić sprawę o złośliwe niepokojenie. Przede wszystkim przestań się tym przejmować.

Ostatnia edycja:
Powrót