Pisma nękające z GetBack SA

• Autor wątku Autor wątku ewelina99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
marian.pazdzioch
Jeśli powództwo zostało oddalone, to wówczas wszelki ślad winien zniknąć.
Powinien , masz rację , lecz jeśli zbywca nie dołączył wyroku Sądu , i sprzedał wierzytelność to pisma będą przychodzić .
Dopiero w Sądzie można owy wyrok przedstawić, jeśli nabywca jest uparty.
Pytanie było o pisma , odp. mogą przysyłać.

damian xxx napisał:
lecz jeśli zbywca nie dołączył wyroku Sądu , i sprzedał wierzytelność to pisma będą przychodzić .
Jak to sobie wyobrażasz, cesjonariusz kupuje dług z dołączonym wyrokiem sądu oddalającym powództwo? Może za darmo to by wziął, licząc że a nuż się człowiek nie połapie.
Pisma można potraktować jako próbę wyłudzenia, jednak sprawa czasochłonna i raczej do umorzenia.

marian.pazdzioch napisał:
Jak to sobie wyobrażasz, cesjonariusz kupuje dług z dołączonym wyrokiem sądu oddalającym powództwo?

Oczywiście , hurtownie kupują całe pakiety (kota w worku)

Do marian.pazdzioch
Dziękuję za odpowiedź. Czy powinnam Twoim zdaniem zadzwonic do GetBack i powiedziec o tym wyroku, czy lepiej ich nie zaczepiać?
Do innych: jak sie nie znacie na tych sprawach, to mi nie doradzajcie. Myślałam, że tu sa profesjonaliści, a nie studenci prawa

ewelina99 napisał:
Do innych: jak sie nie znacie na tych sprawach, to mi nie doradzajcie. Myślałam, że tu sa profesjonaliści, a nie studenci prawa

Odpowiedź otrzymałaś , MOGĄ PISAĆ . kończę .

Do GetBack możesz zadzwonić. Nawet polecam. Nic nie załatwisz a ewentualnie pożyczkę koniczynka w trakcie rozmowy Ci uruchomią...A to potrafią nawet bez Twojej zgody zrobić. A co do profesjonalistów to szukaj ich raczej w kancelariach radcowskich i adwokackich. Trzeba mieć wybitny tupet aby obrażać ludzi poświęcających swój czas.

ewelina99 napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Czy powinnam Twoim zdaniem zadzwonic do GetBack i powiedziec o tym wyroku, czy lepiej ich nie zaczepiać?
Jak napisał kolega w poście wyżej, niewiele to da. Oczywiście ukryj numer z którego byś dzwoniła. Wszelkie opowieści dzwoniących traktują jako kłamstwa. Zareagujesz jeśli wniosą pozew. Listami się nie przejmuj.

Powrót