Pismo - eksmisja z mieszkania komunalnego

• Autor wątku Autor wątku Cupcake
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
piecia11 napisał:
moi rodzice dostali pismo od zakladu komunalnego ze maja opuscic lokal w ktorym obecnie mieszkaja
Prosiłem o podanie więcej szczegółów. Z takim opisem niewiele można powiedzieć. Dlaczego rodzice dostali takie pismo ? Mieli umowę najmu z Gminą, może mieszkali u kogoś kto taką umowę miał. Może mieli umowę jednak nie płacili za czynsz, może nie wywiązywali się z warunków umowy. Takich "może" jest wiele, więc postaraj się dokładnie wszystko opisać, bo przecież nikt tu nie jest wróżką i nie wie na jakiej podstawie Gmina domaga się opuszczenia lokalu.

tak mieli z nimi umowe ale przez jakis czas nie placili za czynsz no i z roku na rok byl coraz wiekszy i teraz do stali ze komunalka rozwiazala z nimi umowe i maja sie wyprowadzic ale z tego co wiem to musza dostac mieszkanie zastepcze i jeszcze sprawa nie trafila do sadu a chodzi mi czy komunalka ma takie prawo wyzucic na ulice i niedac im innego mieszkania?

Sąd decyduje o eksmisji i o lokalu.
"Komunalka" zapewne skieruje sprawę do sądu....na obecnym etapie wezwała do opuszczenia lokalu i nie musi zapewniać zastępczego.

Powrót