I
iwonka1980
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Dostałam kilka miesięcy temu pismo od komornika - wezwanie do zapłaty należności, w którym były tylko i wyłącznie koszty komornicze (opłata egzekucyjna i wydatki gotówkowe dotyczące starej sprawy, w której postępowanie zostało umorzone prawdopodobnie na wniosek wierzyciela - komornik nic ode mnie nie ściągnął). Od razu dokonałam wpłaty i wysłałam do kancelarii maila z prośbą o wysłanie mi po zaksięgowaniu następujących pism:
-pisma o umorzeniu egzekucji w sprawie (nie dostałam go nigdy)
-pismo o ustaleniu kosztów komorniczych
-pismo o zamknięciu sprawy i całkowitej spłacie kosztów komorniczych
Nie dostałam żadnej odpowiedzi, więc wysłałam drugiego maila - również zero odzewu, mimo, że poprosiłam o dokumenty albo pocztą elektroniczną albo tradycyjną.
Moje pytanie-czy komornik ma obowiązek wysłać mi te dokumenty i jeśli tak, to jaka jest podstawa prawna i na co się powoływać? W k.p.c nie mogę nic znaleźć, a chciałabym mieć potwierdzenie, że sprawa jest zamknięta, żeby za jakiś czas znów się ktoś po nie nie zgłosił. Dodam, że komornik poprzednie pisma wysyłał na od dawna nieaktualny adres, dopiero niedawno dostałam jedyne pismo na prawidłowy adres.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-pisma o umorzeniu egzekucji w sprawie (nie dostałam go nigdy)
-pismo o ustaleniu kosztów komorniczych
-pismo o zamknięciu sprawy i całkowitej spłacie kosztów komorniczych
Nie dostałam żadnej odpowiedzi, więc wysłałam drugiego maila - również zero odzewu, mimo, że poprosiłam o dokumenty albo pocztą elektroniczną albo tradycyjną.
Moje pytanie-czy komornik ma obowiązek wysłać mi te dokumenty i jeśli tak, to jaka jest podstawa prawna i na co się powoływać? W k.p.c nie mogę nic znaleźć, a chciałabym mieć potwierdzenie, że sprawa jest zamknięta, żeby za jakiś czas znów się ktoś po nie nie zgłosił. Dodam, że komornik poprzednie pisma wysyłał na od dawna nieaktualny adres, dopiero niedawno dostałam jedyne pismo na prawidłowy adres.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.