Pismo od firmy Intrum...

• Autor wątku Autor wątku Woldka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Woldka23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam
W Piątek dostałam pismo z firmy Intrum...
Informacja o windykacji terenowej.
Jakaś kwota 126,27zł wobec grupy allegro
Z tego co widzę na odwrocie to płatność za okres 01-08-2009 do 14-08-2009 kwota 66,22 plus odsetki 60,05zł.
Czy to czasem nie jest przedawnione ?
Jeśli tak to co mam teraz zrobić ?
Jakiś wzór pisma które mam wystosować do tej firmy i jaki czas ?
Bardzo dziękuję za pomoc :(

Woldka23 napisał:
Informacja o windykacji terenowej.
Windykować to mogą sami siebie. Nie wpuszczać nie negocjować. Napisać pismo za zpo, że nie uznajesz roszczenia, oczekujesz pozwu i w sprzeciwie podniesiesz zarzut przedawnienia.

A to pismo zpo ?
czyli na tą chwilę napisać że nie uznaje roszczenia i oczekuję pozwu tak ?
Nic więcej ?
Później dopiero piszę o przedawnieniu ?
dzięki

i czekać na odpowiedz ?
Jest szansa że będzie ok ?

To super :) tylko że cały czas wydzwaniają już nawet nie odbieram telefonu :)

Woldka23 napisał:
tylko że cały czas wydzwaniają
Coś za coś. Poinformuj, ( w tym piśmie) że żądasz zaprzestania windykacji poprzez uporczywe telefonowania, jeżeli nie zaprzestaną powiadomisz organy ścigania. Również poinformuj, że dumna nazwa windykator terenowy nie daje uprawnień, do nachodzenia Twojego domu i potraktujesz takie zdarzenie, jak najście i naruszenie miru domowego.

za tem biorę się do pisania :) przynajmniej wiem na czym stoję :) wielkie dzięki :)

to mam nic nie pisać ? olać temat czy jak ? bo już nic nie rozumie ?

ok więc zostawiam temat :) zgodnie z waszymi zaleceniami :)

Wróć, gdyby przyszło cos z sądu. Wtedy inna historia.
Windykatorom, jak chcesz, możesz odpisac "pismem obelżywym". Mnie by się nie chciało.

Pewnie Tak więc mnie też się nie chce :) przynajmniej wiem jak reagować :)

Zarządzenie POMOCY !

Witam
Dostałam wczoraj takie pismo po niżej jego treść mam dwa tygodnie na odpowiedz lecz nie wiem co mam odpisać :

Po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postępowaniu upominawczym w sprawie z powództwa
easyDEBT ...

zarządza
1.w związku z oświadczeniem powoda o cofnięciu pozwu bez zrzeczenia się roszczenia zobowiązać stronę pozwaną do wypowiedzenia się w terminie dwóch tygodni od otrzymania pisma, czy na powyższe cofnięcie pozwu wyraża zgodę.Jednocześnie Sąd informuje, iż niezłożenie oświadczenia w ciągu dwóch tygodni od otrzymania niniejszego zawiadomienia uznane będzie za wyrażenie zgody.Pozwany może również w terminie dwutygodniowym złożyć sądowi wniosek o przyznanie kosztów.
2.Doręczenie stronie pozwanej odpis pisma procesowego powoda zawierającego oświadczenie o cofnięciu pozwu bez zrzeczenia się roszczenia.

PISMO

Działając w imieniu powoda, pełnomocnictwo... cofam pozew w niniejszej sprawie i wnoszę jednocześnie o zwrot uiszczonej opłaty od pozwu ...Jednocześnie proszę o zwrot uiszczonej opłaty od pozwu na rachunek....

Ktoś coś pomoże ???

Wielkie dzięki

Roszczenie przedawnione, napisz że nie wyrażasz zgody. Tylko może to nic nie dać

a jak nie da to co ? jakieś koszty mam pokryć czy jak ? bo nie rozumie ?

Jest gdzieś wzór takiego odwołania czy jak tam się to zwie ?

Napisz że nie wyrażasz zgody oraz że wnosisz o zasądzenie od powoda na twoją rzecz kosztów korespondencji w kwocie 25 zł.

:) to biorę się do pisania :) dzięki

Powrót