pismo od komornika, a skradzone dokumenty

• Autor wątku Autor wątku bloodm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bloodm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
dostalem dzis pierwsze pismo od komornika za przejazd bez waznego biletu komunikacji miejskiej w Warszawie (ZTM). po wykonaniu telefonu do dzialu windykacji ztm wiem, ze widnieja jeszcze 3 wezwania do zaplaty, w tym jeszcze jedno w postepowaniu komorniczym. wszystko ok, tylko, ze zostaly one wystawione na moje skradzione w 2008 roku prawo jazdy. wczesniej jedna z rozpraw w sadzie udalo mi sie wygrac, jednak jakims cudem umknelo mi, ze byla prowadzona druga, ktora przegralem. czy mozna z tym cos zrobic? jak juz powiedzialem - nie ja dokonywalem tych przejazdow i raczej nie zamierzam regulowac tych naleznosci. czy istnieje sposob na umorzenie ich?

sprawe o zaplate naleznosci za jazde bez waznego biletu. mialem zalozone dwa powodztwa. od jednego ztm sam odstapil po zapoznaniu sie z opinia bieglego grafologa, myslalem, ze od drugiej tez i zapomnialem juz o tym, a tu nagle zonk :/

w kazdym razie: stan na dzien dzisiejszy to niezaplacone 4 wezwania do zaplaty. na jedno z nich dostalem dzis pismo od komornika. po wykonaniu telefonu d windykacji ztm wiem, ze drugie tez jest w drodze. bylem dzis na policji w zwiazku ze zgloszeniem przeze mnie faktu poslugiwania sie moimi danymi osobowymi i okazalo sie, ze mimo iz mowilem im o tych wezwaniach - prowadza postepowanie tylko w zwiazku jednego z nich - najswiezszego (odnosnie pozostalych nie mialem dokumentow i poprosilem o ich kontakt z ztm, ale nie ich nie otrzymali)

zastanawiam sie, czy jest mozliwosc cofniecia postepowania komorniczego, lub zaniechania az do momentu zakonczenia sledztwa - ktore udowodniloby, ze to nie ja jestem osoba, ktora sie podpisywala pod tymi mandacikami?

wszystko przychodzi na adres domu moich rodzicow i oni to odebrali

zadzwoń, poinformuj o tych dokumentach, w sądzie złóż sprzeciwy

Powrót