Pismo od ultimo

• Autor wątku Autor wątku wołyniec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wołyniec

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam dostałem pismo od ultimo o spłatę pożyczki z providenta nie wiedziałem o jaka sprawę chodzi .wiedziałem ze brałem pożycz ale to było w 2003 i myślałem ze sprawa jest przedawniona ,a jakiś czas temu skradziono mi dokumenty i myślałem ze może ktoś wziął pożyczkę na moje dokumenty , zadzwoniłem do nich i spytałem ich o jaka sprawę chodzi bo pamiętam ze brałem pożyczkę w provident ale to było dawno temu i chciałby zobaczyć te dokumenty czy to jest ta pożyczka którą ja brałem i pytanie brzmi czy ultimo może to wykorzystać jako moje uznanie długu

Czekaj na pozew sądowy, oni od dwóch-trzech lat pozywają wszystkich po kolei jak leci. Podniesiesz zarzuty iż roszczenie jest bezzasadne (nie potrafią nic udowodnić) oraz przedawnione. Najlepiej skorzystaj z usług radcy - nie żebym naciskał czy reklamował ale uchroni cię to przed zabawą w kotka i myszkę typu cofanie pozwu bez zrzeczenia się roszczenia itp. Jak zapłacą koszty twojemu radcy, to już więcej cię nie tkną. Mówię to z praktyki - ostatnio to zaczęli pisać cofnięcia pozwu nawet po wydaniu wyroku!

marian.pazdzioch napisał:
Najlepiej skorzystaj z usług radcy - nie żebym naciskał czy reklamował ale uchroni cię to przed zabawą w kotka i myszkę typu cofanie pozwu bez zrzeczenia się roszczenia itp. Jak zapłacą koszty twojemu radcy, to już więcej cię nie tkną. !

Pytanie, czy uda się znaleźć radcę który za 60 zł sprawę przemieli.

Średnia kwota roszczenia Ultimo z tytułu Providenta to ciut ponad 1500 zł, bynajmniej ja się z takimi spotykałem - 1550-2100zł. W takich wypadkach koszty zastepstwa to 600 zł. Poniżej 1500zł jest to 180 zł; żeby było 60 zł to roszczenie musialoby być poniżej 500 zł - a o takich sprawach to nie słyszałem

Powrót