B
BEBEBEBABABA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam,
dzisiaj dostałam pismo z firmy BEST S.A. Zarządzanie Portfelami Wierzytelności. Jestem bardzo zdziwiona ponieważ nie mam długu w takiej kwocie (rzekomo 400zł) z 2003 roku. Nic nigdy nie otrzymałam odnośnie tego długu i jestem w 100% pewna że nigdy takich pieniążków z banku nie brałam. Pismo jest następującej treści:
Do pisma nie byla dolaczona zadna umowa, z jakiego banku jest kredyt. Chcialam sie zapytac co mam w takiej sytuacji zrobic? To nie jest moj dlug. Mam pisac do firmy tylko nie wiem jakie dokumenty zadac odnosnie dlugu? Czekam na jakas podpowiedz, pozdrawiam.
dzisiaj dostałam pismo z firmy BEST S.A. Zarządzanie Portfelami Wierzytelności. Jestem bardzo zdziwiona ponieważ nie mam długu w takiej kwocie (rzekomo 400zł) z 2003 roku. Nic nigdy nie otrzymałam odnośnie tego długu i jestem w 100% pewna że nigdy takich pieniążków z banku nie brałam. Pismo jest następującej treści:
Informujemy, że w związku z zadłużeniem wynikającym z umowy nr. zawartej w dniu 22.03.2003r. Pani umowa została zakwalifikowana do grupy spraw, które we wrześniu 2015r. zostaną skierowane do sądu w celu otrzymania nakazu zapłaty.
W przypadku uzyskania przez wierzyciela prawomocnego tytułu wykonawczego, sprawa zostanie niezwłocznie skierowana do komornika aby wyegzekwować spłatę zadłużenia.
Skierowanie sprawy na drogę posępowania sądowego moze zostac wstrzymane wylacznie przez dobrowolna splate zadluzenia, ktora jest mozliwa w nastepujacych wariantach:
- splata jednorazowa
- terminowa i regularna splata ratalna z mozliwoscia ustalenia wysokosci oraz terminow miesiecznych splat
W celu podjecia dobrowolnej splaty zadluzenia prosimy o kontakt w terminie do dnia, pod numerem...
Brak konktaktu z pani strony spowoduje skierowanie sprawy na droge sadowej windykacji naleznosci.
Zadluzenie na dzien 07.2015 wynosi 2,800zl
Wszelkich wplat na poczet ww. umowy nalezy dokonywac na rachunek prowadzy w...
Do pisma nie byla dolaczona zadna umowa, z jakiego banku jest kredyt. Chcialam sie zapytac co mam w takiej sytuacji zrobic? To nie jest moj dlug. Mam pisac do firmy tylko nie wiem jakie dokumenty zadac odnosnie dlugu? Czekam na jakas podpowiedz, pozdrawiam.