Pismo z windykacji po 9 latach?

• Autor wątku Autor wątku Karol1242
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karol1242

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam mały problem. Otóż dziś (04.12.12) przyszło do mnie pismo o rzekomym niezapłaceniu dnia 27.07.2003 kwoty 99,60zł za Atlas świata firmy Readers Digest.
Pismo znalazłem w skrzynce, wracając ze szkoły. Bez jakiegokolwiek potwierdzenia odbioru...
Dzwoniąc na infolinię formy windykacyjnej dowiedziałem się, że dostawałem wezwania do zapłaty w roku 2007. Tak naprawdę nigdy czegoś takiego nie otrzymałem...
Pani z infolinii spytała czy uważam, że ona kłamie, ogólnie jej zachowanie pozostawiało wiele do życzenia, choć nie może się równać z nachalnymi wręcz ofertami operatorów komórkowych.
Wracając do tematu, dowiedziałem się również, że odsetki w wysokości 116zł (9 lat) mogą zostać mi anulowane, jeśli zapłacę do 10. grudnia... Strasznie mnie to rozbawiło, spytałem dlaczego :) "Z okazji nadchodzących świąt i w ogóle..." Pani z infolinii uparcie twierdzi, że powinienem do dziś trzymać potwierdzenie zapłaty i wysłać go mailem.

Liczę na jak najszybszą pomoc. Z góry dziękuję.

FW wie o tym że należność jest przedawniona i w przypadku skierowania jej do sądu możesz podnieść zarzut przedawnienia, do BIG też cie nie mogą podać bo kwota zbyt mała, więc usiłują namówić cię do spłaty długu. Dług jest mały więc dla świętego spokoju możesz zapłacić szczególnie gdy odejdą ci odsetki, lub jeśli masz na to chęć możesz szarpać się z FW.

Powrót