Pit-11 i co dalej...

• Autor wątku Autor wątku krystusia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystusia

Użytkownik
Odpowiedzi
35
witam

dostałam PIT 11 z urzędu pracy,ponieważ jestem tam zarejestrowana jako bezrobotna już bez prawa do zasiłku.Jednakże jeszcze w 2014r przez dwa/trzy miesiące pobierałam zasiłek.
Nie bardzo wiem co z tym zrobić: czy tylko ten Pit-11 zanieść do skarbówki czy
jeszcze muszę coś wypełniać w innych dokumentach?
Przyznaję się szczerze,że nie mam pojęcia co dalej z tym robić.....z góry dziękuję za pomoc.

możesz samodzielnie wypełnić i złożyć pit37 lub poczekać do marca i i iść do US aby tam za ciebie to zrobili jeśli zdążą z uruchomieniem tej usługi.

To urząd może to za mnie zrobić? :)

wypełnij pit 37 i bedziesz miała z głowy - podaj dane moze pomoge chodzi o kwoty

Swiadczenia wypłacone z Funduszów Pracy i Gwarantowanych świadczeń pracowniczych kwota
przychód 2.112,60zł
dochód 2.112,60zł
zaliczka pobrana przez płatnika 60 (nie wiem za bardzo co to jest )
składki na ubezpieczenie zdrowotne o których mowa w przepisach ustawy,podlegające odliczeniu od podatku 150,36zł

Tylko takie mam podane kwoty w swoim Pit-11
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.

musisz wypełnić pit -37 bedziesz miec 60 zł do zwrotu - wiesz jak to zrobic?

tak już sobie poradzę :).....
jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dobrzy ludzie są wśród nas :))

asiairafal jestes ? Potrzebuje pomocy

agatt5
Kobieta.gif
zadaj pytanie, spróbujemy pomóc.

Dziękuje. Dostalam PIT-11 w ogole nie wiem po co i dlaczego. Mam 20 lat i jestem studentka , nigdzie nie pracowałam no chyba ze jakos dorywczo. Nie wiem co mam z tym zrobic.

Skoro otrzymałas PIT-11 to znaczy że pracowałas i otrzymałas wynagrodzenie. Musisz wypełnić PIT-37 i wysłac do Urzędu Skarbowego.

No dobrze. Ale gdzie moge to zrobic, jak ? Tak widnieje suma 128 zł o co chodzi ?

Możesz to zrobić poprzez internet, albo udając się do US, pobrać PIT-37 i go wypełnić,

I te 128 zł bede musiala zaplacic ? Teraz sobie przypomnialam ze pracowalam jeden dzien za znajomą i tylko wtej pracy byly wymagane moje dane

Nie. Dane z PIT-11 wpiszesz do PIT-37.
Podaj dane z PIT-11.

przychod: 128
koszty uzyskania przychodow: 25,60
dochod: 102,40
dochod zwolniony od podatku: -
zaliczka pobrana przez platnika: 18

I tak wpisz do PIT-37. Do zwrotu będzie 18 zł

Powrót