PIT 11a

• Autor wątku Autor wątku kellynka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kellynka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
w lutym zeszłego roku urodziłam dziecko, byłam na zasiłku macierzyńskim z zus a wcześniej na chorobowym. Otrzymałam z ZUSu Pit 11a. Jest tam: Zasiłki pieniężne z ubezpieczenia społecznego 53 155,41
Zaliczka na podatek 9 569,00
Mogę sobie odliczyć ulgę na dziecko i internet? cały poprzedni rok za internet zapłaciłam 588 zł. Czy dostanę jakiś zwrot? W sensie poza ulgą na dziecko? Nie wiem jak to wyliczyć a jestem baaaardzo ciekawa :)
Pozdrawiam

acha, żadnego innego Pita nie mam, bo nie pracowałam w zeszłym roku
A w pozycji 37. jest 0,00

Ostatnia edycja:
czy może nic z tego nie będę miała? ;/

A może by tak cierpliwie zaczekać na odpowiedź lub zadać pytanie we właściwym wątku?
kellynka napisał:
Mogę sobie odliczyć ulgę na dziecko i internet?
kellynka napisał:
A możesz podać opis tej rubryki? Myślisz, że wszyscy mają wyryte druki na pamięć?

ok, przepraszam, myślałam że w dobrym wątku napisałam. W 37 rubryce jest kwota dokonanego w roku podatkowym zwrotu (potrącenia) o którym mowa w art.34 ust.10-10b ustawy, nieuwzględniona przy poborze zaliczek przez organ rentowy- odliczenie od dochodu.
Ściągnęłam wczoraj program i starałam się sama rozwikłać sprawę i nie wiem czy dobrze ale wyszło 2300z haczkiem. Jako samotna matka, ulga prorodzinna i ulga na internet...
Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za moją niecierpliwość... oraz za to, że napisałam w niewłaściwym wątku...

Dziękuję,
dla pewności dałam mamie chłopaka, jest księgową i Ona mi dziś to rozliczy :)
Tak czy inaczej nawet te 2238 to już super jak dla mnie :)
dziękuję :)

Powrót