Janusz.C.M.
Administrator
- Odpowiedzi
- 36 617
Pit
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cisek222 napisał:Moje zapytanie do Państwa jest takie. Czy pobieranie zasiłku chorobowego z Anglii musimy wykazywać w rozliczeniu? - Jeśli tak to od 1 stycznia 2020?
juhas56 napisał:Tak.
Tak Ty jak i żona rozliczacie wszystkie dochody uzyskane w danym roku podatkowym,
czyli osiągnięte od 01-01-:-31-12.
Rozliczenie na podstawie otrzymanych z UK oraz z PL dokumentów podatkowych
od pracodawców, ZUS itp.
Rozliczenie na PIT-36, PIT/ZG oraz PIT/O.
pytaania napisał:wyszlo mi 381 zł do zwrotu
Dzięki! Rozliczyłem dobrze, ale spojrzałem do złego miejsca (odczytałem z pozycji 124). 1% miałem puste bo wyszło właśnie 0 zł.juhas56 napisał:...nadpłata=2309,50
Ile Wam wyszło 1%? - 0,00
Siupciu napisał:2. Za rok 2018 lub wcześniej
mipeya7730 napisał:Witam, pracowałem 9 miesięcy na jdg(liniowy) i 3 miesiące na uop.
I czy ulga na internet w pit-36 przysługuje mi za cały rok, mimo że przepracowłem tylko 3 miesiące? (tzn czy mogę odliczyć sobie za cale 12 miesięcy płacenia za internet)
Mario 13 napisał:Witam czy korzystając z ulgi na samochód powinienem dostać pełną kwotę zwrotu 2 280 zł ?Pytam ponieważ program pomniejsza mi kwotę do dopłaty o około 400 zł i zastanawiam się czy jest to prawidłowe .