Pity za 2013 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam
Również chciałabym się dowiedzieć ile dostanę zwrotu :

Umowa zlecenie, status studenta,

Przychód : 2300.80
Koszty uzyskania przychodów : 460.16
Dochód : 1840.64
Zaliczka pobrana przez płatnika : 332

z góry dziękuję :)

Witam.Chyba znalazłem forum gdzie mogę zadać nurtujące mnie pytania.W zeszłym roku rozpocząłem budowę altanki na ROD.Czy w związku z tym,mogę odliczyć w tym roku,rozliczając się z żoną,VAT za zakupione materiały budowlane?

Witam!

czy jeśli mam numer PESEL i numer NIP, to NIP też muszę podać? Kiedyś mi założyli NIP, jak miałam umowę o pracę. Teraz jej nie mam, pracowałam na umowę zlecenie jako student i nie wiem czy muszę go podawać...

Witam, jestem z tych, którzy pojęcia w tematyce tego forum mają niewiele... ;] Otóż mam pytanie w sprawie Pitów. Jestem na umowie zlecenie. Wiem, że jakoś do końca stycznia zleceniodawca zanosi do Urzędu skarbowego Pit 4R. Co dalej, mój zleceniodawca wystawia mi Pit 11, ja go uzupełniam (albo daje znajomej księgowej) i zanoszę do US??

Nie ukrywam, że zielony jestem w tych sprawach.

mlodyhef napisał:
ja go uzupełniam (albo daje znajomej księgowej) i zanoszę do US??
Uzupełniasz PIT-37.
Zgłoś się jak dostaniesz PIT-11.

A zleceniodawca do kiedy musi mi wystawić Pit 11, ma jakiś określony czas do jego wystawienia?

Do końca lutego.

Chciałabym zapytać czy dostanę jakiś zwrot z US?
umowa o prace na czas nie określony

Przychód - 29,174,75
Koszty - 1668,72
Składki społeczne- 3832,43
Składki zdrowotne - 1915,98
zaliczka pobrana 1791,00

Jest to możliwe ze będę musiała ja dopłacić?

Nie mam żadnych ulg

Witam

Mam problem z ustaleniem kosztów uzyskania przychodów. Jestem zatrudniona w dwóch zakładach pracy. W pierwszej pracowałam od stycznia do konca czerwca (poza miejscem zamieszkania), w drugim pracowałam od 5 maja do konca czerwca (w miejscu zamieszkania) Nastepnie od lipca bylam na zwolnieniu chorobowym. Moje pytanie czy zsumowac kwoty KUP i jakiej kwoty nie powinny przekroczyć (2002,05 czy 2502,56 bo tylko jeden zaklad jest poza miejscem zamieszkania)oraz czy zaznaczyc ze wystapily podwyzszone KUP 1. z tyt wielu stosunkow pracy oraz 2. dojazd do pracy z innej miejscowosci? Drugie moje pytanie czy PIT11A z ZUS wpisac w wiersz 2 czy 5 w zeznaniu?

Na pewno? bo w programie pit format 2013 wyszło mi ze będę musiała dopłacić US

Witam. PIT-40A mojego dziadka. Jest trochę niekumaty, za 2012 nie dostał nic i dziwił się dlaczego bo zawsze kasa weszła (zmarła też w tamtym roku babcia).
Więc za 2013 rok Emerytura:
Przychód 11277,34 zł
Zaliczka na podatek pobrana i odprowadzona przez płatnika 602 zł
Kwota odprowadzonych składek na ubezpieczenia zdrowotne 873,96 zł

czy on musi składać PIT-37? w końcu dostał Roczne obliczenie podatku przez organ rentowy i w części F jest już rozliczony Nadpłata 2,00 zł..

Witam, czy zwrot za dziecko zależy od dochodu za cały rok?

serce191090 napisał:
Witam, czy zwrot za dziecko zależy od dochodu za cały rok?
W jakim sensie? Chodzi Ci o prawo do zwrotu czy o jego wysokość?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót