PKP nie chce dokonać zwrotu pieniędzy za bilet

• Autor wątku Autor wątku MariuszSz1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MariuszSz1979

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,
mam pytanie, około 1 miesiąca temu chciałem kupić bilet na pociąg IC z Berlina do Warszawy z terminem przejazdu na 22 grudnia. Niestety strona PKP co chwilę się zawieszała. W związku z powyższym kilkukrotnie od nowa musiałem przeprowadzać ponowie cały proces zakupu przedmiotowego biletu co było bardzo irytujące.
Nie mam pojęcia jak to się stało ale jakimś cudem kliknałem przejazd na trasie Warszawa - BERLIN zamiast BERLIN - WARSZAWA. PKP pobrało mi pieniądze.
Gdy się zorientowałem co się stało, natychmiast jeszcze raz kupiłem nowy bilet tym razem zgodnie z zamiarem na trasie BERLI - WARSZAWA.

Po dokonaniu transakcji natychmiast zadzwoniłem na infolinię z prośbą o anulację pierwszej transakcji, tłumacząc Pani że doszło do pomyłki. Niestety Pani poinformowała mnie że bardzo jej przykro ale nie będzie żadnego zwrotu bo bilet zakupiłem w promocji o czym oni jako PKP na swojej stronie informują że nie dokonują zwrotów za bilety kupione w promocji.
Tego samego dnia złożyłem także reklamację pisemną do pkp ale dziś otrzymałem informację że została rozpatrzona negatywnie.

Tu pojawia się moje pytanie. Czy PKP ma prawo odmówić zwrotu pieniędzy za bilet, który został kupiony przez internet.
Nadmieniam iż bilet został kupiony praktycznie 3 tygodnie przed odjazdem pociągu.

Proszę o podpowiedz.

Jezeli kupowales przez internet to na swoim profilu masz opcje kliknac, rezygnuj a nie jakeis pogaduszki przez tel.

Powrót