PKP odwołanie brak odpowiedzi

• Autor wątku Autor wątku Zardrian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zardrian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Napisałem odwołanie do pkp . W którym chciałem anulowanie mandatu. 111zł za nie podbitą legitymacje. Nie otrzymałem odpowiedzi . Prawnie wyglada to tak ze jezeli nie otrzymam w ciagu 30 dni odpowiedzi odwołanie zostaje przyjete.Jednak kilka dni temu znow zażądali zaplacenia. Dziś dzwoniłem do pkp. Powiedzieli ze dostali odwołanie oraz ze odpowiedzieli. Jednak nie dostałem zadnego listu od 4 miesiecy. Powiedziałem ze odowałnie zostało rozpatrzone pozytywnie . Oni jednak sie upieraja ze zostalo wysłane.

I co teraz jezeli ja nie otrzymałem odpowiedzi a ni wysłali to odwołanie jest pozytywne?

Dodam tez ze byłem ciagle na poczcie i nic nie przyszło. Napewno

Zażądaj od nich dowodu, że odpowiedź została wysłana, a ty ją odebrałeś (lub nie odebrałeś pomimo podwójnego awizowania), czyli tzw. zwrotki.

Powiedziano mi że dostałem 2 awizo i nie odbrałem . Zażądałem by ponownie wysłali . Zaśmiała się i powiedziała ze to juz nie ich sprawa ze poczta szfankuje i odmówiono. Na poczcie byłem wyjasnic . Znów mnie wyśmiano i powiedziano ze nie ma takiego czegos jak reklamacje moge jedynie napisac zazalenie . Które niczym nie skutkuje

Powrót