Plagiat czy nie?

• Autor wątku Autor wątku forestzmc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

forestzmc

Użytkownik
Odpowiedzi
87
Witam. Ktoś z mojego miasta chyba założył forum, to jest forum gdzie ludzie piszą na nim, zamieszczają zdjęcia, opisują relacje z rajdu, wycieczki, organizują sobie wspólne wypady. Mam zamiar też stworzyć forum o czymś takim: turystyka, sprzęcie, zamieszczanie relacji, jakieś wspólne wyjazdy z różnymi osobami, znajomymi czy zakładając swoje forum to będzie to plagiat i mogą mnie o to posądzić czy też nie

Nie będzie. Chyba, ze zaczniesz kopiować coś bezpośrednio.

Nie będzie nic skopiowane z ich forum, nawet forum będzie oparte na innych systemach
Oni mają np. Informacje o imprezach, zaproszenia
Czy jak dam coś takiego: Imprezy w mieście/okolicy
może zostać to w jakimś stopniu uznane za plagiat czy też nie

pytam się odnośnie tego, bo nie chcę żeby później z tamtego forum niby posądzili mnie o plagiat. Nie chcę mieć problemów.

Jeszcze pytanie mam:
jedno też z forum ma kategorię: Sprzęt i oporządzenie, a działy np. Odzież i bielizna, Buty, Plecaki

czy jak na swoim forum dam kategorię dział i utworze sobie też takie kategorie Odzież i bielizna, Buty, Plecaki to jest już to plagiatem czy też nie

Ostatnia edycja:
A może troche własnej inwencji ;)

Spokojniejszy będziesz ;)

w jakim sensie trochę własnej inwencji.

Czyli jeszcze raz: jak założę swoje forum, dam całkiem inne nazwy działów, na innym systemie będzie oparte forum, nie będę nic z tamtego kopiował to nie będzie to plagiatem i będę mógł spać spokojnie?

Ostatnia edycja:
Powrót