Plagiat strony www?

• Autor wątku Autor wątku omen2105
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

omen2105

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć czy strona numer 1 jest plagiatem strony numer 2 i czy właściciel numer 2 może wnieść sprawę do sądu:

nr 1: iNetSerwis.pl - Serwisy www, strony internetowe, CMS, systemy internetowe, aplikacje www, grafika www, aplikacje internetowe, tanie strony www, firmowe strony www
nr 2: LOGI.PL - Domeny, Serwisy WWW, strony WWW lub serwery dla CIEBIE. Hosting: zapewniamy serwery w Polsce.

Każda z nich ma osobne źródła PSD. Wykonane przez dwie osoby.

Dziękuje za szybką odpowiedź i pozdrawiam...

Zacznijmy o tego, że każdy kto czuje, że jego prawa zostały naruszone może wnieść sprawę cywilną do sądu. Inna sprawa czy ma taką podstawę. Moim zdaniem tutaj takie podstawy nie ma. Strony tylko w niektórych punktach są do siebie podobne. Chodzi tu jedynie o rozmieszczenie pewnych elementów. Pewne zwyczaje w projektowaniu www są stałe i takich zbliżonych stron można znaleźć bardzo wiele. Nie ma tu plagiatu.

w takim razie czy można się podeprzeć jakimś artykułem prawnym żeby właściciel nr 2 zrozumiał, że to nie plagiat?

Po pierwsze, to nie Ty jemu, tylko on Tobie musi udowodnić, że strona jest plagiatem.
Poza tym w 100% zgadzam się z Rubiszem. Popatrzyłem sobie pobieżnie na kod stron i nie widzę tutaj Ctrl+C + Ctrl+V.
Z tym, że naprawdę bardzo pobieżnie popatrzyłem, bo na ten kod ciężko się patrzy. Ciężko uwierzyć, że to strony firm oferujących tworzenie stron WWW.

Powrót