plagiaty na wyższych uczelniach

• Autor wątku Autor wątku joanna.ewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joanna.ewa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Czy jest w Polsce instytucja, która zajmuje się weryfikacją treści publikacji oraz prac naukowych i potrafi arbitralnie orzec, czy został popełniony plagiat?
Czy plagiat może dotyczyć tylko fragmentu pracy (np. doktorskiej), a nie całości?

joanna.ewa napisał:
Czy jest w Polsce instytucja, która zajmuje się weryfikacją treści publikacji oraz prac naukowych i potrafi arbitralnie orzec, czy został popełniony plagiat?
Niestety nie. Jest pewna firma, która świadczy tego typu usługi ale nie ma ona jakiegoś oficjalnego statusu mimo tego, że współpracuje z nią duża liczba szkół wyższych w Polsce.
joanna.ewa napisał:
Czy plagiat może dotyczyć tylko fragmentu pracy (np. doktorskiej), a nie całości?
Tak.

JAKA TO FIRMA??? Królestwo za kontakt! ;)

_chris_ napisał:
Dokładnie tak :) joanna.ewa dostała już ode mnie prywatną wiadomość gdzie napisałem o jaką firmę chodzi. Nie chciałem pisać o tym wprost w poście bo nie wiem czy nie byłoby to uznane za reklamę ;)

TSG napisał:
Dokładnie tak :) joanna.ewa dostała już ode mnie prywatną wiadomość gdzie napisałem o jaką firmę chodzi. Nie chciałem pisać o tym wprost w poście bo nie wiem czy nie byłoby to uznane za reklamę ;)
nie popadajmy w przesadę... :)

_chris_ napisał:
nie popadajmy w przesadę... :)
Ale to nie jest przesada ;) Ktoś potrzebuje pomocy a tu nagle na forum pojawia się osoba, która zna "świetną firmę i w ogóle" (często nick takie osoby to nazwa tej firmy :D) - tak wygląda reklamowanie się na forach internetowych.

Aaaa, takich niewiernych to tępi się z całą stanowczością... ale, jak napisałem, nie popadajmy w przesadę, nie wszystko jest reklamą, czasami dobrze jest wspomóc się inną stroną...

zgadzam się! i o takie wsparcie właśnie mi chodzi... :)

Powrót