Płatne smsy

• Autor wątku Autor wątku Adam1234321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adam1234321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam.
Jeśli pisze ten post w złym miejscu przepraszam.
W sobotę chciałem obejrzeć pewien mecz, nie miałem możliwości zobaczyć go w telewizji więc postanowiłem obejrzeć w internecie. Trafiłem na pewną stronę która dawała możliwość wykupienia dostępu do tego meczu za pomocą 1 semesa, który miał kosztować złotówkę. Trzeba było tam też założyć konto by móc za pomocą otrzymanego kodu aktywować streem. Głupi ja zakceptowałem regulamin bez przeczytania go. Dostałem kod aktywacyjny jednak streem i tak nie zadziałał. Następnie dostałem kilka smesów, w jednym pisało że została aktywowana płatna subskrypcja i że dostanę tygodniowo 3 smesy(koszt odebrania jednego 6 zł). Okazało się że z konta w telefonie zgineło mi 50 zł. Była jednak możliwość wyłączenia tej płatnej subskrybcji, oczywiście skorzystałem z niej. Dzisiaj jednak przyszedł kolejny sms o treści "usługa została odnowiona" z konta zgineło kolejne 6 zł. Wie może ktoś jak wyjść z tej sytuacji? Gdy wchodzę w regulamin tej strony nic się nie wyświetla tylko zostajkę przekierowany na górną część tego portalu. Tak samo gdy próbuje weść w zakładkę kontakt. Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.

Namierz numer z ktorego te wiadomosci przychodza i zwroc sie bezposrednio do danego operatora ktory te numery udostepnia posrednikom.

Nie jestes pierwszy nie jedyny i nie ostatni

i tak miałeś szczęście za płatne SMS-y Premium zapłacić można 50zl i to tylko za same ich odbieranie

co należy zrobić

jak najszybciej zablokować SMSy premium. Blokada SMSów z Internetru to nie ta usługa inaczej będzie Ci co dziennie ubywało z konta po parę złotych jak nie setek. Reklamacja nic nie da bo sam uruchomiłeś. To co wykonałeś to dołożyłeś kasy do ZGP a niewykluczone że wspierasz również terrorystów. Na policjer nie masz co iśc to nie jest ich działka ZGP działa za granicą:mad:

najlepiej porozmawiaj ze swoim operatorem, on zablokuje. Potem wyślij listy do organizatorów serwisu, aby usunęli twój numer z bazy, bo beda wysyłać dalej (powołaj sie na ustawe o ochronie danych)

tylko czy jak operator zablokuje ten numer z którego mi to wysyłają to nie będą wysyłać z innego numeru?

Dlatego zażądaj od włascicieli serwisu, aby usunęli twój numer z bazy. Operator poda Ci adres, oni wiedzą kto wysyła. - jest to łańcuszek firm, a operator też ma ztego kasę

A czy jest możliwość w ogóle zablokować wszystkich płatnych smsów?

ada3233 napisał:
najlepiej porozmawiaj ze swoim operatorem, on zablokuje. Potem wyślij listy do organizatorów serwisu, aby usunęli twój numer z bazy, bo beda wysyłać dalej (powołaj sie na ustawe o ochronie danych)

widzę ze nie czytacie to jest w większości zorganizowana grupa przestępcza firma zarejestrowana na Seszelach Kajmanach i tym podobnych nic nie da wysyłanie pism

a niby bezpłatny SMS będzie kosztować z 50zl za rezygnacje :mad:

ada3233 napisał:
Operator poda Ci adres, oni wiedzą kto wysyła. - jest to łańcuszek firm, a operator też ma ztego kasę

Operator nic nie poda bo to jest tajemnica handlowa :mad:

Adam1234321 napisał:
A czy jest możliwość w ogóle zablokować wszystkich płatnych smsów?

Udaj się do najbliższego punktu jeśli nie zablokujesz jutro ci ubędzie następna porcja kasy:mad:

Ostatnia edycja:
A czy mają oni możliwość zablokować wszystkie płatne smsy tak ogólnie?
Zmiana numeru może rozwiązać ten problem?

Margarit napisał:
Operator nic nie poda bo to jest tajemnica handlowa :mad:

operator poda, ale tego z kim podpisał umowę, a ten następny podpisał z kolejną firmą - łańcuszek.
Niestety wszystko jest zgodne z prawem...

ada3233 napisał:
operator poda, ale tego z kim podpisał umowę, a ten następny podpisał z kolejną firmą - łańcuszek.
Niestety wszystko jest zgodne z prawem...

puki państwo czerpie z tego korzyści tak. :x

Powrót