K
kinga.o
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Rozpoczęłam naukę w zakresie "Wellness i Odnowy Biologicznej", podpisałam umowę z uczelnią WSG. Po 2 tygodniach nauki na tej uczelni dowiedziałam się, że został popełniony błąd w nazwie kierunku. Kierunek będzie brzmiał "Wellness i Turystyka Uzdrowiskowa". Dowiedziałam się, że docelowo ten kierunek skierowany jest na turystykę, nie typowo na odnowę biologiczną. Tu jest opis całej oferty i wyszczególnione przedmioty, które powinny być nauczane Oferta Edukacyjna WSG - Wellness i Odnowa Biologiczna - zdrowie, sport i turystyka.
Wyszczególnione przedmioty to:
Systematyka ćwiczeń leczniczych
Fizykoterapia
Odnowa biologiczna
Rehabilitacja
Masaż klasyczny i leczniczy...
Niestety dowiedziałam się, że te wszystkie przedmioty (wyżej wymienione), które były podstawą wyboru studiów będą realizowane ale to w następnym roku i będzie tych zajęć bardzo mało. Zaledwie "liźniemy" je. Podstawą tego kierunku będzie turystyka pomimo tego, że nazwa kierunku docelowego "Odnowa biologiczna i Wellness" wskazuje na kierunek bardziej paramedyczny, a nie typowo turystyczny.
Stąd pytania:
1. Czy mogłabym zrezygnować z tego kierunku skoro uczelnia odstąpiła od umowy?
2. Czy mogłabym odzyskać wpłacone pieniądze (wpłaciłam połowę czesnego semestralnego i naliczają mi się z tego powodu odsetki).
PS Jeżeli chciałabym złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z uczelnią, to jak on powinien wyglądać żeby otrzymać pozytywne rozpatrzenie?
Wyszczególnione przedmioty to:
Systematyka ćwiczeń leczniczych
Fizykoterapia
Odnowa biologiczna
Rehabilitacja
Masaż klasyczny i leczniczy...
Niestety dowiedziałam się, że te wszystkie przedmioty (wyżej wymienione), które były podstawą wyboru studiów będą realizowane ale to w następnym roku i będzie tych zajęć bardzo mało. Zaledwie "liźniemy" je. Podstawą tego kierunku będzie turystyka pomimo tego, że nazwa kierunku docelowego "Odnowa biologiczna i Wellness" wskazuje na kierunek bardziej paramedyczny, a nie typowo turystyczny.
Stąd pytania:
1. Czy mogłabym zrezygnować z tego kierunku skoro uczelnia odstąpiła od umowy?
2. Czy mogłabym odzyskać wpłacone pieniądze (wpłaciłam połowę czesnego semestralnego i naliczają mi się z tego powodu odsetki).
PS Jeżeli chciałabym złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z uczelnią, to jak on powinien wyglądać żeby otrzymać pozytywne rozpatrzenie?
Ostatnia edycja: