Płatność SMS na stronie internetowej

• Autor wątku Autor wątku dumbo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dumbo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Mam zamiar założyć strone internetową. Na stronie będzie pewiena "ankieta" za której wyniki trzeba bedzie zapłacić wysyłając sms-a płatnego.
Z tego co wiem aby takie coś założyć potrzebna jest działalność- ale jakigo "typu"?
Słyszałem także o rejestrowaniu domeny- gdze należy to zrobić i ile takie coś kosztuje?

Chce wprowadzić także "System Partnerski" w którym partnerzy za namówienie kżdej nowej osoby na zrobienie sobie "ankiety" i zapłacenie będą dostawać pewne prowizje. Czy w takim wypatku musowe jest podpisywanie z każdym z partnerów oddzielnej umowy?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Potrzebna Ci bedzie dzialalnosc gospodarcza.

Co rozumiesz przez "rejestrowanie domeny"?
Jesli zakup - to Google Ci pomoze w znalezieniu posrednika.

Co do partnerow to umowa by sie przydala.

Zastanawia mnie czemu piszesz "ankieta" w cudzyslowie? :)

Chodzi mi o zarejestrowanie domeny w jakimś urzędzie, gdyż coś o tym słyszałem, ale nie mam pojęcia na czym to polega i gdzie to zgłosić.
Co do umowy z partnerami- czy chodzi tu o umowe najmu przestrzeni internetowej? Ostatnio w pewnym programie partnerskim się na to natknąłem.
A jakiego typu ma być to działalność?

"Rodzaj" działalności musisz wybrać sam - pogadaj z kimś kto się zna na księgowości, powinien Ci dobrze doradzić.

Jeśli chodzi o umowy z partnerami, to wydaje mi się że zawieranie oddzielnej umowy z każdym z nich może być dla Ciebie bardzo kłopotliwe. O ile się orientuję, systemy partnerskie stosują raczej regulaminy, których postanowień zgadzasz się przestrzegać wraz z przystąpieniem do nich. To znacznie upraszcza i przyspiesza cały proces.

Pozdrawiam!

Ale nie jestem pewien czy jest to całkiem zgodne z prawem.
Niby jeśli chodzi o rozliczenie się wystarczy wyciąg bankowy ( jeśli mówie żle- poprawcie mnie)

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć? Czy można obejść umowy?
Umowe taką każdy partner drukował by ( 2 egzemplarze) + podpis oraz wysyłał na dany adres( do mnie) gdzie ja bym to podpisywał i odsyłał bym mu jeden egzemplarz.

Domenę rejestrujesz np w home.pl, nazwa.pl, rejestracjadomen.pl etc. nigdzie indziej. (polecam tą 3ą)

Z tego co wiem to by dostawać kasę za coś takiego jak mówisz o "sondzie" wystarczy Ci konto np. w CashBill, gdzie po uzbieraniu odpowiedniej kwoty podpisują z tobą umowę o dzieło i przekazują zarobioną przez Ciebie kasę, to jest legalne i nie musisz rejestrować firmy i ponosić strat co miesiąc, a poza tym CashBill daje Ci pod nos gotowe rozwiązania płatności online. Rejestracja firmy byłaby opłacalna, gdybyś był pewien ze miesięczne wydatki na utrzymanie firmy najzwyczajniej się zwrócą.

Możliwe, że się mylę więc poprawcie mnie jak coś

A co do PP nie mam pojęcia jak to trzeba załatwić.

Spodziewam sie sporych zysków, wiec firma będzie potrzebna.

Powrót