płatny drugi kierunek studiów

• Autor wątku Autor wątku patiii_89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
sylwiaaa4n napisał:
Witam, błagam o pomoc.Nie potrafię odnieść się do żadnego wcześniej opisane przypadku a na prawdę przeczytałam z 50 stron:(
Otóż moja sytuacja jest taka:
-w 2009/2010 zaczęłam studia licencjackie na kierunku A
-w 2011/2012 ukończyłam studia A, jednocześnie dostając się na studia 2 stopnia studiów A i na kierunek B-licencjackie

Moje pytanie jest takie:
jeśli zrezygnuję teraz ze studiów 2 stopnia A,aby skupić się na studiach B to czy za rok będę musiała płacić za tę magisterkę jednocześnie studiując kierunek B?
Sa różne opinie na temat mgr-jedni mówią,że to kontynuacja i nie trzeba płacić inni odwrotnie.Studia rozpoczęte przed 2011 nie są brane pod uwagę więc czy mgr również?
bardzo proszę o opinie.

Jestem niemalże w identycznej sytuacji, 2009/2010 rozpoczęłam studia na kierunku A, w 2011/2012 je ukończyłam. Następnie dostałam się na studia II stopnia na kierunku A i II stopnia na kierunku B (decyzję otrzymałam jeszcze w roku akademickim 2011/2012). Czy będę musiała płacić za kierunek B?
Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc, pozdrawiam.

Z którego punktu ustawy wynika, że będzie można ukończyć tylko jedne studia II stopnia bez wnoszenia opłat?

lupaw napisał:
W każdym razie ustawa już obowiązuje i każdy kto rozpoczął studia w roku 2011/2012 konsumuje limit punktów ECTS.
Użyłeś słowa "każdy". A co z tymi, którzy rozpoczęli w roku 2011/2012 studia II stopnia?

Mam proste pytanie. Od października zaczynam studiowanie na 1 roku II stopnia stacjonarnie. W kolejnym roku chciałabym rozpocząć studia II stopnia ale już w trybie niestacjonarnym. Czy w takim razie ta ustawa odnosi się do mojej osoby? Muszę ubiegać się o pozwolenia rektora albo ponosić dodatkowe opłaty?

Witam.

Zwracam się do was z pytaniem, ponieważ również pogubiłem się w tych przepisach. Mianowicie w 2010 r. zacząłem jednolite studia magisterskie. W tym roku je przerywam (tzn. rezygnuję) i od przyszłego (tj. 2013/2014) zamierzam zacząć nowe licencjackie na innej uczelni. Czy w takim wypadku będę ponosił jakieś koszty? Zaznaczam, że w tym roku zaliczyłem tylko 11 pkt ECTS, bo nie podchodziłem do sesji letniej. Bardzo proszę o odpowiedź.

Dobra, sprawdziłem trochę postów przed i jak dobrze rozumiem, to nie obowiązuję mnie to? Dobrze zrozumiałem?

Ostatnia edycja:
Witam!
Moja sytuacja przedstawia się następująco. Aktualnie rozpoczynam 3 rok studiów licencjackich na Akademii Muzycznej. Za rok chcę zdawać na magisterskie na tym samym kierunku. W tym roku rozpoczynam również studia jednolite magisterskie na innej uczelni. Moje pytanie brzmi: czy będę musiała płacić za kierunek który rozpoczynam w tym roku i czy za kontynuacje artystycznych?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót