play- dostałem używany numer

• Autor wątku Autor wątku Iwan91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Iwan91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Jestem trochę w śmiesznej sytuacji,lecz na dłuższą metę bardzo irytującej, otóż jakieś 2 miesiące temu wziąłem w play abonament na 13 miesięcy z nowym nr tel. Po jakimś czasie zacząłem dostawac telefony, które były pomyłkami. Po paru dniach udało mi się zlokalizowac problem,który polegał na tym, że mój nr należał kiedyś, do całkiem sporego sklepu internetowego, na stronie, którego on cały czas widnieje jako nr kontaktowy.Próbowałem na różne sposoby się skontaktowac ze sklepem, ale mi się nie udało. Nr nie chce zmieniac, gdyż podałem go już w różnych instytucjach, gdzie jego zmiana będzie problemem. Moje pytanie brzmi: czy to w ogóle legalne, żebym dostał po kimś numer telefonu? Czy mogę się zwrócic do play po jakąś sumę odszkodowania w tej sytuacji? Dostaje 1-5 telefonów dziennie o różnych porach, jest to naprawdę irytujące.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Zawsze możesz podejść do tego od humorystycznej strony i robić sobie z ludzi i sklepu jaja :D Swoją drogą, jeszcze w czasach, gdy chodziłem do szkoły, ksiądz opowiadał nam na lekcji, że dostał numer po kimś, odbiera telefon, rozmawia z gościem i dostaje od niego pytania o dzieci :D Tak, wiem, że nie pomogłem.. :(

1. Tak.
2. Możesz, prawo ci tego nie broni.

Piszesz,że mogą dac mi jakikolwiek numer (nawet po kimś) i to jest legalne, wiec to tylko zależy od ich dobrej woli czy dadzą mi jakąś formę odszkodowania za to,tak?. Naprawdę nie ma czegoś (np art.),którym mógłbym podeprzec swój wniosek? Wydaje mi się to chore, że to tylko od szczęścia zależy czy dostaniesz nowy, nieużywany nr czy też pochodny, na który będziesz dostawał "telefony- pomyłki". Mógłby ktoś ogarnięty wypowiedziec się na ten temat?

przecież już się wypowiedział. W Polsce jest tylu ludzi, że numery się już po prostu powtarzają. Jak ktoś zrezygnuje, ktoś inny po roku czy dwóch dostaje jego numer. Możesz pozywać kogo chcesz o co chcesz, kwestia jaki będzie tego efekt, ale moim zdaniem taka duża sieć telefonii jest zabezpieczona w umowie przed takimi faktami.

opania napisał:
Jak ktoś zrezygnuje, ktoś inny po roku czy dwóch dostaje jego numer.
I tyle. To normalna praktyka.
Pretensje miałbym raczej do sklepu internetowego, który nie poprawił danych. Może zbankrutował i już nie działa?

Ostatnia edycja:
Zawiesił działalnośc, nie ma żadnego kontanktu z nim, a mój nr widnieje na jego stronie....

Mój numer telefonu który miałem w innej sieci wrócił do ponownego obiegu juz niecałe 5 miesięcy po mojej rezygnacji :)

Powrót