PLAY - Naliczanie opłat za pomyłki operatora

• Autor wątku Autor wątku Awa-wa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Awa-wa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Posiadam rodzinny abonament na 3 numery.Syn postanowił zmienić dotychczasowy numer na "złoty numer".Wybrał numer w placówce Play.Opłata za tę usługę (50 zł) miała zostać doliczona do faktury.Pracownik punktu pomylił cyfry w "złotym numerze".Monitowałam pomyłkę.Poinformowano mnie,że w związku z pomyłką pracownika opłata zostanie anulowana,a prawidłowy,poprawiony "złoty numer"zostanie synowi uruchomiony.
I został,jednak nie na numerze syna tylko na moim.Oczywiście poprosiłam o przywrócenie dotychczasowego numeru,ale niestety procedura może potrwać nawet miesiąc.Monity są nieskuteczne...

Reasumując:
- Straciłam dotychczasowy numer,który miałam od 20 lat.
- Nie mogłam,i nie mogę dokonać żadnych transakcji,i operacji wymagających potwierdzenia ponieważ to na zabrany numer przychodzą smsy z kodem potwierdzającym.
- Wiele osób utraciło ze mną kontakt.
- Po raz drugi została doliczona kwota 50 zł za usługę,którą pomyłkowo wygenerował Play
- Przed samą Wigilią dostałam taki prezent od Playa,który wyprowadził mnie nieźle z równowagi...

W jaki sposób mam walczyć z operatorem,i domagać się zadośćuczynienia w związku z zaistniałą sytuacją.
Jestem zmęczona wiecznym użeraniem się z konsultantami Play tłumacząc każdemu od nowa co się stało.
Proszę o pomoc.

W jaki sposób mam walczyć z operatorem,i domagać się zadośćuczynienia w związku z zaistniałą sytuacją.
Przede wszystkim trzeba mieć wszelkie zmiany umowy (w tym numeru) udokumentowane pisemnie w celach dowodowych. Po drugie należy złożyć operatorowi pisemną reklamację na nieprawidłowo wykonane usługi. Oczywiście jeśli masz dowód pomyłki. Próba przepychanek na gębę zwykle tak się kończy i niestety - jeśli nie masz dowodu na ustalenia - to nic nie zdziałasz.

Nie mogłam,i nie mogę dokonać żadnych transakcji,i operacji wymagających potwierdzenia ponieważ to na zabrany numer przychodzą smsy z kodem potwierdzającym.
Więc trzeba udać się do banku celem zmiany numeru (nawet tymczasowo). Biernością sama przyczyniasz się do zwiększania wymiaru "szkody".

Po raz drugi została doliczona kwota 50 zł za usługę,którą pomyłkowo wygenerował Play
Złóż reklamację jeśli masz dowód na pomyłkę.

Powrót