K
kubajvc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Dzień dobry . W dniu 9 lutego 2015 roku przeniosłem numer z sieci Orange do sieci play przez stronę internetowa. Robiłem to pierwszy raz wiec o pomoc w formie chatu poprosiłem konsultanta sieci play . Wszystko odbyło się bez problemu miałem oczekiwać na paczkę od kuriera z umowa i zamówionym telefonem . Podczas rozmowy z konsultantem wyraźnie zaznaczyłem ze chce telefon samsung galaxy s 5 w kolorze czarnym . Konsultant wspomniał ze może już nie być tego modelu w tym kolorze ale ze z potwierdzeniem zadzwoni do mnie . Odpowiedz otrzymałem po kilku godzinach gdzie wyraźnie było powiedziane ze jest kolor czarny. Zostałem zapytany czy zgadzam sie na warunki oraz czy maja do mnie taki telefon wysłać wraz z umową za pobraniem 1500 zl . Oczywiście zgodziłem się na te warunki . W dniu 10 lutego dostałem przesyłkę wraz z umowa i telefonem .Zapłaciłem za nią kurierowi oraz podpisałem przy nim umowę. Po otworzeniu pudełka z telefonem okazało się ze jest w kolorze białym a nie jak z wcześniejszymi ustaleniami czarnym. Złożyłem telefoniczną reklamacje w sieci Play na która nie otrzymałem odpowiedzi . Po kilku kontaktach z infolinia zostałem poinformowany ze umowa jest na firmę wiec nie mam możliwości odstąpienia od niej . Poprosiłem wiec o wymianę telefonu na kolor czarny . Po nieudanych reklamacjach złożyłem wypowiedzenie umowy . wraz z zapytaniem o formę zwrotu telefonu . Niestety nie otrzymałem odpowiedzi . W dniu 04.03.2015 otrzymałem fakturę na kwotę 4176,54 zł. Faktura jest wystawiona za przedterminowe rozwiązanie umowy . Powiem szczerze ze nie zależało mi na rozwiązaniu umowy a tylko na wymianie aparatu na inny kolor. Jeden z konsultantów podpowiedział mi ze mam odstąpić od umowy wiec tak tez zrobiłem . Kontaktowałem sie z siecią play od 9 lutego praktycznie co 2 dni lecz każdy z pracowników mówił co innego i dawał inne rady ale nie rozwiązywał mojego problemu spychając go na kolejną reklamacje. Mam zapisane wszystkie nazwiska konsultantów godziny i daty kontaktów . Mam tez pierwsza rozmowę z konsultantem zapisana w formie chatu w której jest wyraźnie napisane ze chce kolor czarny telefonu . Nie chce płacić kary za przedterminowe zerwanie umowy . Chciałbym reaktywować umowę i jeżeli by się dało chciałbym wymienić telefon na kolor czarny . Jeżeli nie ma takiej możliwości chce tylko reaktywacji umowy . Powiem szczerze ze przestraszyłem sie tej karnej faktury .Teraz kontakt z siecia play nie ma sensu bo za każdym razem zostaje poinformowany ze sprawa jest zamknięta i ze muszę opłacić kare oraz ze nie ma możliwości reaktywacji umowy . Proszę mi pomóc .