A
asialola
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie ubiegajac sie o kredyt hipoteczny dowiedzialam sie, ze widnieje w bazie BIG za zalegly rachunek telefoniczny z 2011 roku. Skontaktowalam sie z siecia plus poniewaz moje konto abonenckie juz wygaslo i nie posiadalam numeru konta bankowego. Podano mi numer konta oraz kwote do przelabia (identyczna widniala w BIG) i zapewniono mnie ze w ciagu 14 dni moje dane zostana wykasowane. Po tygodniu dostalam powiadomnienie z Krajowego Rejsestru Dlugow BIG ze moje dane zostaly usuniete. Po kolejnym tygodniu pobralam raport o sobie z BIG Infomonitor a tam nadal widnieje kwota ktora juz zapłaciłam. Po ponownym kontakcie z siecia Plus dowiedzialam sie ze usuna oni moje dane z BIG Infomonitor jak zaplace im jakaś dodatkowa kwote 288 zl odsetek (dodam ze ta kwota nie byla wpisana w Big) i wtedy w ciagu 14 dni oni dane usuna. Nik wczesniej nie informowal mnie o tej kwocie. Zobowiaznie jakie zostalo wpisane do BIG w całości zaplacilam na co mam potwierdzenie. Dodam ze mam wplacony zadatek na kupno mieszkania i przez to ze siec Plus nie chce mnie mimo splaty zadluzenia usunac z bazy BIG Bank nie moze mi udzielic kredytu hipotecznego. Zadatek w tej sytuacji moge stracic. Proszę o pomoc