Plus mimo splaty calosci zadluzenia nie chce usunac mnir z BIG Infomonitor

• Autor wątku Autor wątku asialola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asialola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie ubiegajac sie o kredyt hipoteczny dowiedzialam sie, ze widnieje w bazie BIG za zalegly rachunek telefoniczny z 2011 roku. Skontaktowalam sie z siecia plus poniewaz moje konto abonenckie juz wygaslo i nie posiadalam numeru konta bankowego. Podano mi numer konta oraz kwote do przelabia (identyczna widniala w BIG) i zapewniono mnie ze w ciagu 14 dni moje dane zostana wykasowane. Po tygodniu dostalam powiadomnienie z Krajowego Rejsestru Dlugow BIG ze moje dane zostaly usuniete. Po kolejnym tygodniu pobralam raport o sobie z BIG Infomonitor a tam nadal widnieje kwota ktora juz zapłaciłam. Po ponownym kontakcie z siecia Plus dowiedzialam sie ze usuna oni moje dane z BIG Infomonitor jak zaplace im jakaś dodatkowa kwote 288 zl odsetek (dodam ze ta kwota nie byla wpisana w Big) i wtedy w ciagu 14 dni oni dane usuna. Nik wczesniej nie informowal mnie o tej kwocie. Zobowiaznie jakie zostalo wpisane do BIG w całości zaplacilam na co mam potwierdzenie. Dodam ze mam wplacony zadatek na kupno mieszkania i przez to ze siec Plus nie chce mnie mimo splaty zadluzenia usunac z bazy BIG Bank nie moze mi udzielic kredytu hipotecznego. Zadatek w tej sytuacji moge stracic. Proszę o pomoc

Szanowna Pani,
z uwagą zapoznaliśmy się z umieszczonym na forum prawnym wpisem dotyczącym Pani problemu z usunięciem informacji o zaległości, która widnieje w Rejestrze Dłużników BIG.
Jako jeden z BIGów, a mianowicie BIG InfoMonitor, na co dzień stykamy się z podobnymi problemami i chętnie wesprzemy Panią w jego rozwiązaniu.
Mimo wszystko, nie uniknie Pani kontaktu ze swoim wierzycielem, tj. firmą telekomunikacyjną, która dokonała wpisu wspomnianej zaległości.
Pomożemy Pani w kontakcie z wierzycielem i sprawdzimy dlaczego informacja gospodarcza na Pani temat nadal znajduje się w Rejestrze, skoro została spłacona.
Jednak zanim to nastąpi, prosimy, aby przekierowała Pani tę sprawę bezpośrednio do naszego Biura Obsługi Klienta, na adres: bok@infomonitor.pl.

Abyśmy mogli zająć się Pani sprawą, prosimy, aby w treści wysyłanego do nas maila z opisem problemu, podała Pani numer raportu, w którym widnieje informacja, że wpis jest nadal w Rejestrze Dłużników.

Sprawą tą zajmiemy się w pierwszej kolejności.

Pragniemy też poinformować, że jeżeli zobowiązanie zostało w całości spłacone zgodnie z tym, co Pani na forum napisała, a operator sieci komórkowej zgodnie z przepisami usunął informację o długu z Rejestru Dłużników, to informacja nie powinna być już dostępna. Sytuacja ta nie będzie miała wpływu na decyzję banku o przyznaniu Pani kredytu mieszkaniowego ponieważ bank takiej informacji nie otrzyma.

Czekamy na kontakt i służymy pomocą.

Pozdrawiamy
Biuro Obsługi Klienta BIG InfoMonitor

z uwagą zapoznaliśmy się z umieszczonym na forum prawnym wpisem dotyczącym Pani problemu
Ale kompletnie bez uwagi zaakceptowaliście regulamin tego forum. Polecam jednak jego lekturę...

Powrót