G
Gobas
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam
Postaram się opisać najdokładniej moja sprawę i proszę o pomoc:
dnia 19.12.2014r. zawarłem przez telefon umowę na mix plus
23.12.2014r. otrzymałem przesyłkę
zorientowałem się że ta oferta nie odpowiada moim potrzebą , więc zgodnie z prawem celem odstąpienia od umowy 24.12.2014 odesłałem zawartość na adres zwrotny.
Popełniłem błąd i zapomniałem dołączyć formularz odstąpienia od umowy do odesłanej paczki. Paczka dotarła na miejsce i została odebrana 29.12.2014.
2.01.2015r E-mailem, informując o odesłaniu przeze mnie paczki z telefonem odstąpiłem od umowy, w odpowiedzi otrzymuje Emial informujący o przekazaniu sprawy specjalistą.
05.01.2015 ponownie pisze email o podobnej treści, tj. odstępuje od umowy i informuje o odesłaniu przeze mnie paczki, otrzymaniu ode mnie od poczty potwierdzenia odbioru paczki. Informuje ponownie że zapomniałem w paczce umieścić formularz odstąpienia od umowy.
26.01.2015 otrzymuje odpowiedź o następującej treści:
W chwili obecnej nie posiadam ani telefonu ani umowy, które odesłałem, a poczta polska potwierdziła ich odbiór 29.12.2014, firma Arvato Services Polska w kontakcie telefonicznym także potwierdziła odbiór przesyłki. Skoro więc przesyłka dotarła na miejsce dlaczego w odpowiedzi jestem informowny że:
czy fakt nie nadesłania pocztą , w formie pisemnej przeze mnie rezygancji z usługi, mimo odesłania telefonu, umowy, i reszty zawartości przesyłki, oraz poinformowaniu o rezygnacji za pośrednictwem Email pozwala na udzielenie mi takiej odpowiedzi? Proszę o pomoc co robić w tej sprawie
Postaram się opisać najdokładniej moja sprawę i proszę o pomoc:
dnia 19.12.2014r. zawarłem przez telefon umowę na mix plus
23.12.2014r. otrzymałem przesyłkę
zorientowałem się że ta oferta nie odpowiada moim potrzebą , więc zgodnie z prawem celem odstąpienia od umowy 24.12.2014 odesłałem zawartość na adres zwrotny.
Popełniłem błąd i zapomniałem dołączyć formularz odstąpienia od umowy do odesłanej paczki. Paczka dotarła na miejsce i została odebrana 29.12.2014.
2.01.2015r E-mailem, informując o odesłaniu przeze mnie paczki z telefonem odstąpiłem od umowy, w odpowiedzi otrzymuje Emial informujący o przekazaniu sprawy specjalistą.
05.01.2015 ponownie pisze email o podobnej treści, tj. odstępuje od umowy i informuje o odesłaniu przeze mnie paczki, otrzymaniu ode mnie od poczty potwierdzenia odbioru paczki. Informuje ponownie że zapomniałem w paczce umieścić formularz odstąpienia od umowy.
26.01.2015 otrzymuje odpowiedź o następującej treści:
Informuję, iż na podstawie zawartej Umowy o świadczenie usług
telekomunikacyjnych w sieci Plus, 5.1.2015 r., nastąpiła konwersja Pana
numeru z usługi Plus na Kartę na Plus Mix. Zgodnie z Załącznikiem nr 2
– Oświadczenie do przedmiotowej Umowy „Zostałem także
poinformowany(a): (…) o tym, że w związku z zawarciem przeze mnie, jako
konsumentem, Umowy na odległość przysługuje mi uprawnienie do
odstąpienia od Umowy w terminie dziesięciu dni kalendarzowych od daty
wydania towaru oraz o obowiązku zwrotu do Polkomtel towaru i karty SIM
niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni kalendarzowych
od daty odstąpienia od Umowy. (…) o tym, że w przypadku skorzystania z
prawa odstąpienia od Umowy, zobowiązuję się do zwrotu na swój koszt
kompletnej przesyłki z kartą SIM i zwracanym towarem w stanie
niezmienionym (chyba, że zmiana była konieczna w granicach zwykłego
zarządu) wraz z kopią dokumentu zakupu (faktura, rachunek bądź dowód
wydania) oraz załączonym pisemnym oświadczeniem o odstąpieniu od Umowy,
na adres: Arvato Services Polska Magazyn ProLogis Park Błonie, Kopytów
44d, Budynek nr 4, gm. Błonie, 05-870 Błonie; o tym, że do zwrotu
otrzymanego towaru konieczne jest skorzystanie z firmy kurierskiej, która
zapewni odbiorcy przesyłki możliwość sprawdzenia zawartości przesyłki
pod względem jej kompletności, stanu zwracanego towaru, zasadności
zwrotu w momencie przyjmowania przesyłki (…).”
Informuję, że do 25.1.2015 r. nie odnotowano zwrotu przedmiotowej
przesyłki. Tym samym umowa uznana jest za obowiązującą.
Biorąc pod uwagę przedstawione uzasadnienie reklamacja została
rozpatrzona negatywnie.
Informuję o zakończeniu postępowania reklamacyjnego w powyższej
sprawie.
W chwili obecnej nie posiadam ani telefonu ani umowy, które odesłałem, a poczta polska potwierdziła ich odbiór 29.12.2014, firma Arvato Services Polska w kontakcie telefonicznym także potwierdziła odbiór przesyłki. Skoro więc przesyłka dotarła na miejsce dlaczego w odpowiedzi jestem informowny że:
o 25.1.2015 r. nie odnotowano zwrotu przedmiotowej
przesyłki. Tym samym umowa uznana jest za obowiązującą
czy fakt nie nadesłania pocztą , w formie pisemnej przeze mnie rezygancji z usługi, mimo odesłania telefonu, umowy, i reszty zawartości przesyłki, oraz poinformowaniu o rezygnacji za pośrednictwem Email pozwala na udzielenie mi takiej odpowiedzi? Proszę o pomoc co robić w tej sprawie