plus rozwiązanie umowy

• Autor wątku Autor wątku Karolinamal2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karolinamal2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zwracam się z prośbą o pomoc w związku z podpisaniem umowy w plusie, podczas której zostałam wprowadzona w błąd. We wrześniu przedłużyłam umowę w mixplusie. Podczas podpisywania zostało mi wszystko jasno wytlumaczone,otrzymałam nawet kartkę z krótkimi kodami obnizajcymi koszty połączeń i sms. Nie ukrywam,ze ze wzgledu właśnie na możliwość wykupienia tych pakietów przedłużyłam umowe w plusie. Niestety, teraz gdy wróciłam do Polski i chciałam z nich skorzystać okazuje się, że mam umowe zawarta w mix6 - taryfie w ktorej nie obowiązują kody,ktore zostaly mi przedstawione i dolaczone do umowy. Czy w związku z tym moge starac się o rozwiazanie umowy w plusie badz o zmiane taryfy na ta e ktotej kody obowiazuja bez obciazenia mnie kosztami?
Z ggóry dziękuję za odp.
odp.

A przeczytałaś umowę, którą podpisałaś? Czy jest ona zgodna z ustaleniami, a plus omyłkowo aktywował ci inną ofertę, czy też po prostu sama się zgodziłaś na mix6? Dowodowo sprawa jest trudna, karta z odręcznymi obliczeniami czy wydrukowanymi informacjami o niczym nie świadczy. Umowa była zawierana w salonie, więc nie ma żadnych nagrań rozmów z infolinią. Jak zamierzasz wykazać, że umawiałaś się na jedno, a masz drugie?

Na umowie mam mix6 podpisana, ale skad moglam wiedziec,ze pakiety ktore mi aktywowala nie działają w tej taryfie? Wiem,ze ciezko bedzie udowodniC,dlatego pytapytam,czy sa jakieskolwiek szanse?

Wystarczyło przeczytać umowę. Wg mnie nie ma szans by cokolwiek wywalczyć. Najlepsze co można zrobić to pożegnać się z tym operatorem przy pierwszej możliwej okazji. Ja też miałem kiedyś przygody z Plusem i wiem, że walka to strata czasu.

Powrót