Plus zerwał ze mną umowę Mix przez brak doładowań

• Autor wątku Autor wątku RomcioAA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RomcioAA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. W listopadzie 2014 wziąłem telefon w Mixie na 2 lata (pierwszy rok 30zł mies, drugi 60zł) . Równolegle posiadam już jedną umowę na Mix w Plusie przez około 1,5 roku i regularnie ją spłacam. Posiadam również Internet LTE od czerwca 2014 w plusie, za którego płacę 70zł(35zł dzięki paszportowi korzyści). Telefon był niespłacany nie z mojej winy, jednak ja za to odpowiadam. Gdzieś pod koniec stycznia dostałem smsa od plusa, że jeśli nie spłacę długu, sprawa zostanie skierowana do windykacji. Do spłacenia dostałem około 2500zł, ale pani ustaliła mi termin spłaty raty na 3 dzień każdego miesiąca. W moim przypadku jest to trochę nie do wykonania, ponieważ wypłatę dostaję 10 dnia miesiąca. Niestety pani nie chciała się ze mną dogadać. Oczywiście nie wpłaciłem ani jednej raty do tego czasu. Spodziewam się, że jeśli czegoś nie zrobię, to zawita u mnie komornik. Chciałem wziąć kredyt na auto trochę większy i spłacić tą karę 2500zł, ale nie dostałem kredytu właśnie ze względu na ten dług w Plusie. Teraz nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Warto dzwonić do Plusa i próbować rozłożyć to na raty jeszcze raz? Czy wtedy wypiszą mnie z rejestru dłużników i będę mógł wziąć kredyt? Czy może ktoś z użytkowników forum spotkał się z podobnym problemem? Co polecacie zrobić?

Czy pisalas do plusa prosbe o reaktywacje tego numeru?
Jesli nie, to pisz do nich prosbe o umozliwienie reaktywowania, co anuluje kare a ty dalej zasilasz.

Umowę reaktywacyjna można podpisać maksymalnie 60 dni od zerwania umowy. W moim przypadku umowa została zerwana w styczniu, dokładnej daty nie pamiętam.

Mozesz pisac w trybie reklamacyjnym o umozliwienie reaktywacji.

cantata napisał:
Mozesz pisac w trybie reklamacyjnym o umozliwienie reaktywacji.
Prosiłbym o jakieś dokładniejsze informacje. Jak się za to zabrać?

Napisz zwyczajna reklamacje z prosba o umozliwienie reaktywowania numeru i anulowania kary. Powinni sie przychylic mimo uplywu terminu, wyraz wole kontynuowania zasilen zgodnie z pierwotna umowa, z reguly ida na reke, sprawa nie jest jakas zadawniona i windykowana jeszcze, wiec dzialaj szybko.

Tak więc zrobiłem. Wysłałem maila poprzez formularz kontaktowy na ich stronie. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Jeszcze mam jedno pytanie. Czy w razie reaktywacji umowy zostanę od razu wypisany z rejestru dłużników?

mysle ze nawet tam nie jestes, za krotki termin zaleglosci

Jednak jestem, ponieważ nie dostałem kredytu w Banku Zachodnim WBK, właśnie przez ten dług w Plusie.

Aha to po reaktywacji umowy od razu pisz do Plusa prosbe o wykreslenie.

Powrót