Po ilu latach przedawniony kredyt w banku

• Autor wątku Autor wątku bardzinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bardzinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mój problem,w 2005 r.wziąłem kredyt w banku,nie spłaciłam go.Komornik wszczął egzekucję jednak z braku pracy i majątku nie miał z czego ściągnąć więc w 2011 r.umorzył postępowanie egzekucyjne.
Teraz tj.we wrześniu 2013r.ten sam windykator przysłał mi wezwanie do zapłaty w terminie 7 dni a jak nie ureguluję to skierują sprawę na drogę postępowanie egzekucyjnego..
Moje pytanie ile lat musi minąć aby kredyt w banku przedawnił się i od kiedy ta data liczona jest czy od 2005r,czy od momentu umorzenia postępowania przez komornika w 2011r.
Tamto postępowanie tej samej firmy komornik umorzył a na razie dostałam tylko wezwanie od firmy windykacyjnej do zapłaty (nie z sądu czy komornika)
Czy mam zapłacić czy wystosować jakieś pismo do firmy windykacyjnej.Wiem że podobne wątki były poruszane,proszę o pomoc.

od kiedy ta data liczona jest czy od 2005r,czy od momentu umorzenia postępowania przez komornika w 2011r.
Od dnia umorzenia.
Moje pytanie ile lat musi minąć aby kredyt w banku przedawnił się
Co było tytułem do wszczęcia egzekucji. Nakaz zapłaty czy BTE?
Czy mam zapłacić czy wystosować ....
Roszczenie nie jest przedawnione. Wszczęcie ponownej egzekucji wygeneruje dodatkowe koszty.

Zapewne windykacja wezwała do zapłaty, a jak zapłata nie nastąpi to znowu zajmie się tym komornik

Powrót