Po sprawie?

• Autor wątku Autor wątku nikon_on
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikon_on

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Czy po zakończeniu sprawy karnej z oskarżenia prywatnego(ok. 6 miesięcy) uniewinniony może uzyskać odpis uzasadnienia wyroku i zeznań świadków?

Uzasadnienia wyroku tak zeznan swiadkow nie.

[cytat="GAMBIWAW":mao3ixuf]Uzasadnienia wyroku tak zeznan swiadkow nie.[/cytat:mao3ixuf]

A dlaczego akurat tak?

Bo jesli byl strona w sprawie to moze napisac wniosek o uzasadnienie - sam taki pisalem.

Mylisz wniosek o uzasadnienie wyroku składany w celu zaskarżenia wyroku z wnioskiem o wydanie określonych dokumentów z akt sprawy po prawomocnym zakończeniu postępowania karnego.

Moment ja nic nie zaskarzalem zlozylem wniosek o uzasadnienie wyroku i takowy otrzymalem.

W takim razie źle Cię zrozumiałem i wracamy do mojego poprzedniego pytania: dlaczego uważasz że wyrok i uzasadnienie tak, a zeznania świadków nie?

Bo aby otrzymac zeznanie swiadkow trzeba umotywowac do czego sa potrzebne i nieslyszalem aby sad przychylil sie do tego,
przynajmniej pisza na wlasnym doswiadczeniu.

P.S Wyrok nawet dostalem nim stal sie prawomocny.

Z życia wzięte.....
Odpis wyroku dostałem bez problemu po uiszczeniu opłaty w kwocie 12 zł, uzasadnienie też, a były w nim zeznania świadków, którym Sąd odmówił "waloru wiarygodności".

jak tu dawno nie bylam;) doczekalismy sie, jutro jest sprawa mojego gangstera. i jestem dobrej mysli, ale chcialam sie zapytac, czy jezeli nie dostanie zadnej odsiadki w wyroku, to czy on wychodzi zaraz po sprawie? jak to sie odbywa? pozdrawiam

[cytat="milaHONEY":2ym006bh]czy jezeli nie dostanie zadnej odsiadki w wyroku, to czy on wychodzi zaraz po sprawie?[/cytat:2ym006bh]

Zobacz art. 264 k.p.k.
Jeśli zostanie zwolniony to będzie jeszcze musiał z Sądu wrócić do aresztu żeby się tam "rozliczyć".

Powrót