P
pabloss
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Uprzejmie proszę o pomoc.Od kilku lat jestem członkiem straży pożarnej(nienaganna opinia,szybki awans do stopnia dowódcy-nie spodobało sie to jednemu Panu).Pan X w konsekwencji tego ze nie mogł sie pogodzic z tym ze ja jako mlody czlowiek,moge troszke wiecej niz on,postanowił zrobic mi troszke pod gorke.Wymyslil sobie ze ja wraz z kilkoma kolegami ze strazy stoimy za jakimis podpaleniami.Sprawa trafila do policji i prokuratury.Prokurator umorzył sledztwo z powodu braku dowodów i swiadkow.Pomimo tego Pan X nadal chodził i rozpowiadał jakim ja to jestem złym człowiekiem.Kilka dni temu spotkałem sie z Panem X w remizie.Wiedzac o tym ze Pan X ma tendencje do przeinaczania i koloryzowania wyciagnalem telefon aby uwiecznic na nagraniu jego klamstwa.Rozmawialismy razem,ja,Pan X i kilku naszych kolegów.Panu X nie spodobało sie to ze nagrywam rozmowe,nazwał mnie dupkiem i ruszył w moją strone-chciał wyrwac mi tel z reki,ale jakos sie osłoniłem i kontynowałem rozmowe.Nagle Pan X znowu ruszył w moim kierunku-tym razem kopnał mnie w okolice klatki piersiowej i uderzył w twarz.Koledzy go odsuneli.Wezwalem policje,w tym momencie uslyszalem ze jestem zabity i zniszczony ze on ma kase na sądy(nikt inny tego nie słyszał).Policjanci zrobili notatke,bylem na pogotowiu,lekarz stwierdził:tempy uraz podbrzusza,widoczny uraz i zasinienie klatki,opuchlizne szczeki i podejrzenie wstrzasnienia mózgu.Lekarz który robi obdukcje bedzie osiagalny za kilka dni,wiec narazie mam tylko zasw.z pogotowia.Co dalej mam robic?Mam swiadkow i nagranie-jakie mam szanse w sadzie i co grozi Panu X.DZIEKUJE ZA POMOC.