Pobicie z użyciem przedłużenia ręki w postaci białej broni.

• Autor wątku Autor wątku dexwn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dexwn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam takie pytanie... Odnośnie sytuacji która mi sie przydarzyła... Zostałem napadnięty przez dwóch agresorów... Zostałem zabrany w pewne miejsce poczym użyli wobec mnie przedłużenia ręki w postaci Białej broni.. Trafiłem do szpitala z ciężkimi obrażeniami ciała... Leżałem w szpitalu przez ok 10 dni teraz będe chodził w gipsie przez kolejne 4 miesiące... potem rehabilitacja Niestety organy ścigania złapały tylko jedną osobe która nie uzyła wobec mnie przemocy z użyciem białej broni... Nie wiem co będzie dalej bo ta osoba która zadała mi ciężkie obrażenia ciała poprostu znikneła... Pytanie jest odnośnie następującej sprawy. Cała ta sytuacja spowodowała że nie mam środków do życia.. plus nie mam z czego płacić alimentów dla mojego dziecka... Chciałem sie spytać czy ta osoba która została aresztowana jest współwina całej tej zbrodni jeśli ona tylko była w danej chwili w danym miejscu... I czy moge od niej spodziewać sie jakiegoś zadośćuczynienia po zakończeniu sprawy i jakie to są kwoty? Z góry dziękuje za pomoc

Jeżeli zatrzymany brał udział w pobiciu, to również dopuścił się przestępstwa.
To że on nie używał "białej broni" jest kwestią drugorzędną.
Co do zadośćuczynienia to przede wszystkim proszę przeczytać pouczenie dla pokrzywdzonego jakie Pan otrzymał składając zawiadomienie o przestępstwie. Tam na początek znajdzie Pan kilka informacji. Jeśli to będzie za mało - proszę pytać.
Co do wysokości zadośćuczynienia, to nikt nie znając sytuacji majątkowej sprawcy nie odpowie Panu na to pytanie.

proponuję poczytać o kompensacie....

Powrót