Z
zxcvbnm1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jakiś czas temu zostałem pobity, mialem złamany nos. Bylo to zlamanie otwarte i z przemieszczeniem - nos juz nie wygląda jak kiedys, jest spora blizna oraz garb pourazowy - to co widac, natomiast niewidac przegrody ktora zostala skrzywiona. Króko mówiąc zostałem oszpecony.
Sprawca został ujęty i rozprawa odbedzie sie w maju. Chciałem się zapytać jak najlepiej poprowadzić sprawe ażeby uzyskać odszkodowanie oraz zadośćuczynienie ?
Chciałbym odzyskać kwote za leki ktore musiałem kupić, kwote za transport za który musiałem zapłacić ponieważ pobito mnie w obcym mieście.
Chciałbym również uzyskać zadośćuczynienie za cierpienia ktorych doświadczyłem.
Ponadto moj nos to katastrofa... dowiadywałem się w klinice czy cos z tym moge zrobic - odpowiedziano mi ze da sie to naprawic a operacja to koszt rzedu 8 - 9 tyś zł.
Jak najlepiej to wyegzekwować? I czy wszystko się da odzyskać?
Jakie roszczenia mogę umieścic we wniosku adhezyjnym w postepowaniu karnym? Czy mogę wszystko odzyskać juz w tym procesie czy bedzie koniecnzosc wytaczania powodztwa cywilnego?
Bardzo proszę o pomoc.
Sprawca został ujęty i rozprawa odbedzie sie w maju. Chciałem się zapytać jak najlepiej poprowadzić sprawe ażeby uzyskać odszkodowanie oraz zadośćuczynienie ?
Chciałbym odzyskać kwote za leki ktore musiałem kupić, kwote za transport za który musiałem zapłacić ponieważ pobito mnie w obcym mieście.
Chciałbym również uzyskać zadośćuczynienie za cierpienia ktorych doświadczyłem.
Ponadto moj nos to katastrofa... dowiadywałem się w klinice czy cos z tym moge zrobic - odpowiedziano mi ze da sie to naprawic a operacja to koszt rzedu 8 - 9 tyś zł.
Jak najlepiej to wyegzekwować? I czy wszystko się da odzyskać?
Jakie roszczenia mogę umieścic we wniosku adhezyjnym w postepowaniu karnym? Czy mogę wszystko odzyskać juz w tym procesie czy bedzie koniecnzosc wytaczania powodztwa cywilnego?
Bardzo proszę o pomoc.