Pobicie, zastraszanie a fałszywe zawiadomienie policji

• Autor wątku Autor wątku magdalena123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena123

Użytkownik
Odpowiedzi
159
Moja znajoma została pobita przez swojego ojca, była bita przez kilka godzin, groził pozbawieniem zycia stojąc nad nią z siekierą. Próbując odeprzeć atak groziła swoim chłopakiem, który miał przyjechać z kolegami. Napastnik wystraszył się, zabrał telefony i sam zadzwonił na policję, podał nazwisko tegoż chłopaka, który w rzeczywistości nie ma żadngo związku ze sprawą i nie zna żadnego światka przestępczego, którym mozna grozić, mówiąc, że jest zastraszany, dostał numer telefony do dzielnicowego, telefonu jednak nie wykonał. Zona napastnika, a matka ofiary przekonała ją do niezawiadamiania policji o zdarzeniu. Udali się zaś tego samego dnia do zakładu psychiatrycznego, gdzie po wstepnej rozmowie uznano, że napsatnik powinien się leczyć. Psychiatra również obejrzał zasinione plecy i poobdzierane ręce znajomej. Jednak napastnik nie został skierowany na przymusowe leczenie. Moje pytanie brzmi, czy ten chłopak może mieć problemy związane z telefonem napastnika?

[cytat="magdalena123":2fhfx4jl] Moje pytanie brzmi, czy ten chłopak może mieć problemy związane z telefonem napastnika?[/cytat:2fhfx4jl]

Proszę się zastanowić....
A czy gdyby ta Pani znajoma powiedziała że wezwie np Prezydenta czy siły nadprzyrodzone, to on (one) też miały by problemy z tego powodu?

A tak swoją drogą, to od kiedy to psychiatra zajmuje się oglądaniem obrażeń??? W tej sytuacji nawet jeśli Pani znajoma nie chciała składać zawiadomienia, to gdyby zrobiła obdukcję, miała by dokument na przyszlość, jeśli by takie sytuacje się powtórzyły.

Czyli żadne postepownie nie będzie wszczęte przecieko temu chłopakowi, skoro nie został wykon any telefon do dzielnicowego, czy też mogło to zostac odnotowane? A co ze znajomą, nie będzie miała kłopotów w związku z bądź, co bądź zastraszaniem? Czy można podciągnąc to pod afekt, czy coś w tym rodzaju?

a) proszę przeczytać pierwsze zdanie mojej odpowiedzi,
b) aby rozmawiać o jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony Pani znajomej, to najpierw ojciec Pani znajomej musiałby zlozyć zawiadomienie, a wątpię aby skladał rzy okazji także zawiadomienie przeciw sobie..... :what:

Powrót