Pobicie

• Autor wątku Autor wątku liv84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

liv84

Użytkownik
Odpowiedzi
70
mam pytanie pobił mnie były facet byłam z tym na policje załozyłam mu sprawe ja mam uraz głowy stłuczenie twarzoczaszki ,jak jest szansa ze on dostanie wyrok bezwzgednego pozbawienia wolnosci??????(jest recydywista ostatni wyrok zakonczyl odsiadywac 22 maja ,ale niegdy wczesniej nie byl skazany za pobicie tylko za inne paragrafy, okolicznisci zdarzenia byly takie ze w czasie rozmowy zostalam pobita przez niego ,to nie zdarzyło sie pierwszy raz jest to osba ktora ma problemy z agresja i alkoholem
okolicznisci zdarzenia byly takie ze w czasie rozmowy zostalam pobita przez niego ,to nie zdarzyło sie pierwszy raz jest to osba ktora ma problemy z agresja

Na tak zadane pytanie nikt nie odpowie - stwierdzenie "stłuczenie twarzoczaszki" jest bardzo oglne i nie wyjasnia szczegółów obrażeń.
Jeżeli w wyniku uderzenia Pani, doznała Pani naruszenia czynności narządu ciala na okres powyżej 7 dni (decyduje o tym biegły) to mamy doczynienia z przestępstwem za które można zostać skazanym na bezwzględną karę pozbawienia wolności. Jeżeli obrażenia nie przekroczyły tych "magicznych" 7 dni - to również jest to przestępstwo ale prywatnoskargowe, a za to do więzenia się nie idzie.

Powrót