pobieraczek, drugi raz, drugie konto ?

• Autor wątku Autor wątku konrad9510
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

konrad9510

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam,
Dostałem w pon. zawiadomienie przed sądowe o zaległej wpłacie za usługi w pobieraczek.pl z 2010 roku, miałem 7 dni na dobrowolną wpłatę, inaczej sąd, no to zapłaciłem, dziś wchodzę i znów kolejne dane, jakby drugie konto, dane wgl. się nie zgadzają, kod pocztowy dobry, ale miasto jakoś dziwnie napisane, kolejna sprawa godzina niby założenia konta się nie zgadza bo o tej godzinie to ja spałem ( szkoła ), potem IP, w tym przypadku i w tamtym wezwaniu i tym było to samo podane, ale dostawca mój ma swoje IP i pół miasta ma takie IP. Jak dostałem pierwsze wezwanie to sprawdziłem czy wgl. mam konto tam, rzeczywiście miałem dlatego zapłaciłem, aby nie mieć problemów, tym razem wpisuje moje różne hasła jakie mogłem mieć i żadne nie pasuje, to również drugie wezwanie jest z 2010r. ja podejrzewam, że po prostu ktoś złośliwie mógł założyć na mój e-mail tam konto. Wedle tych danych co przysłali to mi się wydaję, ze nic do domu nie przyjdzie bo wgl. nie istnieją takie dane, teraz posiada dostawca nowe IP jakoś od 2012r. i również mają je wszyscy, chodzi o te widoczne w internecie. Co byście zrobili ? Tą samą kwotę dostałem do wpłaty. Jest jakiś paragraf co mógłbym się odwołać, albo coś ? Czy co robić ? Pomóżcie.

Przecież strona pobieraczek.pl to oszuśći. Mówili nawet o tym w telewizji. Mi też przysłali pismo że mam im wpłacić pieniądze bo inaczej sąd. To było może z dwa czy 3 lata temu. Do dziś im nie zapłaciłam i nie mam zamiaru bo to oszuści. I jakoś przez te lata nie dostałam jakiejś kary czy coś

No i sobie poczytałem trochę i wszystkiego się już dowiedziałem. Jednym słowem zlać i nie ma czego się bać ;)

Tylko to co czytałem to głównie 2010/2011r. Czy wszystko co w internecie pisze nadal tak samo jest ? Czyli, że wyłudzają dalej tak samo i nie ma czego się bać ?

PS: Użytkowniku z poprzedniego tematu jak jesteś zainteresowany mogę ci przesłać pewną wiadomość co niby pomogła.

Wątek o pobieraczku jest, nie trzeba kolejnego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót