Pobieraczek.pl rozwiązanie umowy zawartej przez osobę niepełnoletnią

• Autor wątku Autor wątku rosal0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rosal0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość i przepraszam jeśli temat się powtarza.
Otóż mam 15 lat i zarejestrowałem się na stronie pobieraczek.pl podając prawdziwe dane. Oczywiście nie pobrałem nic z serwisu. Ostatnio dostałem wezwanie do zapłaty. Dowiedziałem się, że rodzic musi napisać pismo, że nie zgadza się na zawarcie takiej umowy oraz uchyla się od odpowiedzialności. Bardzo proszę o przykład, jak takie pismo ma wyglądać.

PS. Oczywiście rodzice o wszystkim wiedzą.

Pozdrawiam i proszę o pomoc, Adam:).

Niech rodzice napiszą, że: w dniu........ nasz syn (imię i nazwisko) zarejestrował się na portalu pobieraczek.pl, akceptując regulamin i podpisując umowę. Został jednocześnie wprowadzony w błąd NIE będąc poinformowanym jakie konsekwencje niesie akceptacja regulaminu. Ponieważ jest on niepełnoletni wymagana jest nasza zgoda, a my takiej NIE wyrażamy. Zawarta umowa jest zatem nieważna.

Wysłać poleconym za potw. odbioru i to już ich problem jak by olali.

A czy to wystarczy, żeby przestali przetwarzać moje dane osobowe, tzn. usuneli moje dane ze swojej bazy?

Ostatnia edycja:
Witam. Wysłałem pismo do pobieraczka, ale po dwóch tygodniach dostałem takie pismo od nich(w załączniku). Czy mam się tym przejmować? Czy mogą coś zrobić mnie albo rodzicom?
Pozdrawiam i proszę o pomoc:smile:, rosal0

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót