Pobieranie odcisków palców

• Autor wątku Autor wątku marcingw86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcingw86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,
mam pytanie czy w przypadku sprawy o posiadanie narkotyków, mogą mi zostać pobrane odciski palców w czasie pierwszej rozprawy, lub po niej? W dotychczasowym postępowaniu nie zostały pobrane.

W trakcie rozprawy z pewnością nie, ale po niej owszem, wszystko zależy od tego co orzeknie sąd. Jest to jednak bardzo mało prawdopodobne.

Właśnie... Odciski palców... Właśnie idziemy robić paszporty dla mnie i małych dzieci... Obligatoryjne odciski... Kto później ma do tego dostęp? Pewnie wszystkie służby

Nie odciski tylko odcisk dwóch palców i to nie całych. Ich obraz nie jest zbierany w żadnej bazie, jest zakodowany jedynie na paszporcie. Żadne służby (przynajmniej legalnie) nie mają do tego dostępu. Poza tym z punktu widzenia kryminalistycznego jest to mało przydatne. Pobranie odcisku do analizy kryminalistycznej polega na pobraniu odcisku właściwie całych obu dłoni.

Legalnie. W tym kraju jest taka partia, która lubi robić ludzi w bambuko. Boję się, że mogliby chcieć mieć dostęp do takiej bazy, bo to przecież łakomy kąsek... Takie trochę czarnowidztwo

Odciski palców- łakomy kąsek? Inne dane to i owszem, ale jak boisz się o odciski, to albo faktycznie czarnowidztwo, albo planujesz mieć coś na sumieniu.

tak. Mój 2 letni syn na pewno ma coś na sumieniu. Prędzej starszy 7 latek :)
W dobie wysypu informacji o pędzącej inwigilacji np Pegasus, te czarnowidztwo może nie jest takie odrealnione...

Powrót