Pobór w lutym

• Autor wątku Autor wątku hhh_hkjn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hhh_hkjn

hhh_hkjn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam! W lutym byłem na zimowym poborze do wojska. Pielęgniarki kazały mi się rozebrać do naga. Mam pytanie czy taki przymus jest zgodny z prawem? Co z konstytucyjnymi prawami do wolności? Podczas tego badania penis mi stanął i dostałem ejakulacji. Jedna z pielęgniarek tak to skomentowała: " szkoda że mojemu facetowi tak nie cieknie". Chciałbym podać tę instytucję do sądu. Czy istnieją jakieś przesłanki?

Że wszystkich historii które się nie wydarzyły ta historia nie wydarzyła się najbardziej.

Prezes86 napisał:
Że wszystkich historii które się nie wydarzyły ta historia nie wydarzyła się najbardziej.
:brawo::brawo::brawo:

hhh_hkjn napisał:
Co z konstytucyjnymi prawami do wolności?

Jakim konstytucyjnym prawem do wolności?

hhh_hkjn napisał:
Jedna z pielęgniarek tak to skomentowała: " szkoda że mojemu facetowi tak nie cieknie".

Komisja jest lekarska i to lekarz bada a nie pielęgniarka. Personel pomocniczy o ile to była pielęgniarka powinien milczeć i nie komentować. Takie zachowanie jest nieprofesjonalne i niedopuszczalne a prowadzący badanie lekarz powinien zareagować jeśli słyszał. Możesz złożyć skargę. Także do izby pielęgniarskiej jak to była pielęgniarka.

hhh_hkjn napisał:
Pielęgniarki kazały mi się rozebrać do naga. Mam pytanie czy taki przymus jest zgodny z prawem?

Pobór jest dobrowolny a zakres badań i kryteria sa jawne i są informacją publiczną więc mogłeś wiedzieć co cie czeka na komisji. Twoja wina że nie sprawdziłeś. Jeśli nie akceptujesz to nie musisz stawać przed komisją. Oczywiście to cie wykluczy z poboru.

hhh_hkjn napisał:
Podczas tego badania penis mi stanął i dostałem ejakulacji.

Jeśli w takiej sytuacji nie potrafisz się opanować i zapanować nad swoimi reakcjami to w mojej ocenie twoja przydatność do służby jest mocno ograniczona. Właściwie cie dyskwalifikuje.

hhh_hkjn napisał:
Chciałbym podać tę instytucję do sądu.

Którą instytucję? - Pielęgniarkę? Komisję? MON?
Jakiego? - Cywilnego? Karnego?
O co?

Powrót