Pobyt na izbie wytrzeźwień a aplikacja

• Autor wątku Autor wątku Jaaa676
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaaa676

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich, rok temu trafiłem na izbę wytrzeźwień, przesadziłem z alkoholem i patrol policji, który mnie dostrzegł odwiózł mnie do "najdroższego hotelu". Chciałbym się dowiedzieć, czy pobyt tam figuruje w jakichś rejestrach policji i czy to z góry przekreśla moje szanse na dostanie się na aplikacje radcowską lub adwokacką; dodam, że oprócz tamtego wybryku byłem ukarany jedynie mandatem za przejście przez ulicę na czerwonym świetle, oprócz tego nie miałem żadnych kontaktów z policją. Z góry dziękuję za odpowiedź

Zapewne interwencja jest odnotowana w rejestrze policji.

To przekreśli moje szanse na dostanie się na aplikację?

Nic nie przekreśli. Na aplikację przedkładasz zaświadczenie o niekaralności z KRK. Tam nie ma wzmianek o tym, że przebywałeś na Izbie Wytrzeźwień.

Na tej zasadzie to każdy, kto przejdzie na czerwonym, ma zakaz pełnienia funkcji publicznych.

Spokojnie i aplikuj :)

Może tak, może nie. Wymagany jest nieskazitelny charakter.

PS. Na czerwonym to nie ma co się przejmować, ale wytrzeźwiałka może napsuć.

Właśnie ta wytrzeźwiałka mnie martwi :/ trochę głupio żeby jeden gówniarski wyskok tak mi napsuł

na aplikacje korporacyjne nie przekreśli, co innego jeśli chodzi o zostanie sędzią lub prokuratorem

Osobiście bardziej skłaniam się ku korporacyjnym, zawód prokuratora lub sędziego mniej mnie pociąga ;)
Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi, rozjaśniliście mi nieco sytuację ;)

Korporacyjne są lepsze dlatego, że można się bawić w politykę dodatkowo :P

Powrót